Bij de opleiding IVK leer je hoe jij kan bijdragen aan een veilige en leefbare samenleving.

Veiligheid is een harstikke interessant en actueel thema in de maatschappij. Van het repressief optreden bij grootschalige rampen en crisis als de preventieve waarschuwingen en instructies die op diverse producten staan. Bij de opleiding IVK leer je hoe jij kan bijdragen aan een veilige en leefbare samenleving.

Veiligheid is een harstikke interessant

Arnaud Loman|Hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde Saxion
Arnaud Loman

In de eerste twee jaar zal je veel modulen volgen die als basis funderen voor de opleiding. In het derde en vierde jaar heb je de kans om jezelf meer te ontwikkelen in een eigen gekozen richting. Zelf vond ik het internationale semester ‘Risk and Emergency Management’ in het derde jaar erg interessant en heb ik de mogelijkheid gehad om een stage te lopen bij Brandweer Twente en bij Veiligheidsregio Twente.

Maar het hoogtepunt dat ik (tot nu toe) gedurende de opleiding heb mogen ervaren is het studeren van een semester ‘Peace and Conflict Studies’ in het buitenland, (Malmö) Zweden. Daar heb ik veel nieuwe vrienden leren kennen, een prachtig stuk van de wereld gezien en mezelf meer kunnen ontwikkelen.

Veiligheid altijd al interessant gevonden? Dan kan ik zeker de opleiding IVK aanraden!