Student zwaait lachend

Online open dag: Mechatronica

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Mechatronica? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Mechatronica

De projecten! Tijdens de projecten bouw je met je studiegenoten je eigen robot of machine. Daarnaast zijn alle studenten en docenten heel enthousiast over de opleiding, Saxion en Archimedes (de vereniging voor het bezoeken van bedrijven en presentaties van bedrijven).

Tijdens de opleiding Mechatronica heb je elke week drie vakken en een project. De meeste vakken hebben twee lessen van twee uur per week. De overige tijd gebruik je voor het afspreken met je groepsgenoten en het maken van huiswerk. Vaak heb je ook nog een practicum waar je aan werkt.

Mechatronica is een opleiding waar je leert robots te ontwerpen. Hiervoor heb je kennis nodig van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en programmeren. Wij richten ons echt op alles dat je nodig hebt voor het bouwen van robots. We geven bijvoorbeeld geen les in accoustiek, maar wel in mechanica, niet in vermogenselektronica, maar wel signaalverwerking en niet in websites programmeren, maar wel embedded programmeren.

In jaar twee en drie kan je je specialiseren in robots die gebruik maken van camera’s, zogeheten vision. Deze camera’s worden gebruik voor het detecteren van objecten, voor de herkenning van de ligging van objecten of voor kwaliteitscontrole. Deze technieken worden nu volop toegepast in het bedrijfsleven.

Patrick Pieters werkt in Valencia, Spanje aan neurodoping

Het grote voordeel van interdisciplinair werken, is dat je precies dat kunt doen waarin je goed bent en wat je leuk vindt.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.