Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Mechatronica

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Mechatronica. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Patrick Pieters werkt in Valencia, Spanje aan neurodoping

Het grote voordeel van interdisciplinair werken, is dat je precies dat kunt doen waarin je goed bent en wat je leuk vindt.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Mechatronica

De projecten! Tijdens de projecten bouw je met je studiegenoten je eigen robot of machine. Daarnaast zijn alle studenten en docenten heel enthousiast over de opleiding, Saxion en Archimedes (de vereniging voor het bezoeken van bedrijven en presentaties van bedrijven).

Tijdens de opleiding Mechatronica heb je elke week drie vakken en een project. De meeste vakken hebben twee lessen van twee uur per week. De overige tijd gebruik je voor het afspreken met je groepsgenoten en het maken van huiswerk. Vaak heb je ook nog een practicum waar je aan werkt.

Mechatronica is een opleiding waar je leert robots te ontwerpen. Hiervoor heb je kennis nodig van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en programmeren. Wij richten ons echt op alles dat je nodig hebt voor het bouwen van robots. We geven bijvoorbeeld geen les in accoustiek, maar wel in mechanica, niet in vermogenselektronica, maar wel signaalverwerking en niet in websites programmeren, maar wel embedded programmeren.

In jaar twee en drie kan je je specialiseren in robots die gebruik maken van camera’s, zogeheten vision. Deze camera’s worden gebruik voor het detecteren van objecten, voor de herkenning van de ligging van objecten of voor kwaliteitscontrole. Deze technieken worden nu volop toegepast in het bedrijfsleven.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.