Studiekeuzecheck

Bij Saxion begin je goed voorbereid aan je opleiding. Voordat je start maken we graag persoonlijk kennis. Dit doen we tijdens de studiekeuzecheck.

Tijdens de studiekeuzecheck praat je samen met je studieloopbaanbegeleider over jouw keuze voor de opleiding, motivatie, je verwachtingen en wat je hebt ondernomen om je te oriënteren. Ook bespreek je jouw kansen voor het succesvol afronden van de opleiding en eventuele aandachtspunten, bijvoorbeeld twijfel over de juiste studiekeuze of een functiebeperking. Het Saxion StudieSuccesCentrum kan je hierbij ook helpen. Voor meer informatie ga je naar de site van het StudieSuccesCentrum.

Om de kennismaking en de studiekeuzecheck goed te laten verlopen, maak je thuis een digitaal intake-assessment. Je ontvangt hiervoor een mail met inloggegevens. Wacht niet te lang met het maken van dit assessment. Na het afsluiten van je assessment krijg je automatisch een scherm met de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek in te plannen met de studieloopbaanbegeleider van de opleiding. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je ook alvast kennismaken met andere studiegenoten en docenten. De eerste intakegesprekken vinden in maart plaats. Daarna zijn er nog mogelijkheden om eind juni, begin juli of eind augustus kennis te maken met je toekomstige studieloopbaanbegeleider.

Het maken van het assessment duurt ongeveer een uur. Zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit en genoeg tijd hebt. Zet tijdens het maken je telefoon uit.

Het assessment is niet bedoeld om te beoordelen of jij goed genoeg bent, maar om jouw sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Het is belangrijk dat jij met het juiste beeld aan de opleiding begint en dat wij weten welke eventuele begeleiding je nodig hebt om succesvol te kunnen studeren.

Heb je vragen over de vorm van het gesprek of de voorbereiding daarop, neem dan contact op met de academie Bestuur, Recht en Ruimte. Stel je vraag via intake.abrr@saxion.nl.