Student schrijft een lijst

Veelgestelde vragen

Ik ben mijn diploma van Saxion kwijt, kan ik een nieuwe krijgen?
Dat kan alleen als je je diploma na 2002 hebt gehaald. Ga naar het Servicepoint en laat daar een geldig legitimatiebewijs zien. Je kunt dan kopie van je diploma krijgen met een waarmerkstempel erop. Het waarmerk zorgt ervoor dat de kopie gelijkwaardig is aan het originele diploma. 

Kan ik mijn diploma laten vertalen bij Saxion?
Dat kan helaas niet. Je krijgt naast je gewone diploma wel een Engelstalig supplement.

Wat moet ik doen om mijn diploma te kunnen gebruiken voor een opleiding in het buitenland?
Om in het buitenland te laten zien wat je diploma waard is, kun je een paar dingen doen. Je kunt je diploma rechtsgeldig in het buitenland laten maken. Dat heet legaliseren en betekent dat je diploma ook in het buitenland wordt goedgekeurd. Lees op de site van DUO hoe je dat kunt regelen.

Je kunt ook een statusverklaring aanvragen. Je kunt dan in het buitenland laten zien wat het niveau van je diploma is, bijvoorbeeld mbo, havo of vwo. Soms heb je dat nodig voor een opleiding. Lees op de site van DUO hoe je dat kunt regelen.

Als je een diploma hebt gehaald waarmee je les mag geven, kun je ook een verklaring van onderwijsbevoegdheid aanvragen. Je kunt dan in het buitenland laten zien dat je les mag geven en in welke vakken. Lees op de site van DUO hoe je dat kunt regelen

Kan een werkgever mijn diploma controleren?
Ja, dat kan. Daar heeft het bedrijf wel jouw toestemming voor nodig. De meeste bedrijven hebben daar eigen formulieren voor. Als jij toestemming geeft, kunnen wij een verklaring afgeven. 

Wat we in ieder geval nodig hebben zijn jouw naam, geboortedatum en handtekening. Daarmee kan het bedrijf de check aanvragen via het Servicepoint