Studenten in de bibliotheek

Toelating opleidingen

Veelgestelde vragen

Mag ik een opleiding volgen met mijn diploma?
Check op onze website bij de opleiding die je wilt volgen wat de toelatingseisen zijn. Je vindt ze onder het kopje ‘Toelating’. Voldoet jouw diploma niet aan de eisen? Dan kun je een toelatingsonderzoek doen. Meer over toelatingsonderzoeken

Zijn er opleidingen die aanvullende eisen stellen?
Ja, sommige opleidingen stellen aanvullende eisen. Soms wordt er van je verwacht dat je al werkzaam bent op een bepaald gebied. Of je krijgt een extra opdracht. Check op onze website bij de opleiding die je wilt volgen wat de extra toelatingseisen zijn. Je vindt ze onder het kopje ‘Toelating’ onder de alinea ‘Overige toelatingseisen’.

Wat is een numerus fixus?
Sommige opleidingen bij Saxion hebben een maximaal aantal studenten per jaar. Dat heet een numerus fixus. Zijn er meer aanmeldingen dan er plek is? Dan loten we. Opleidingen met een numerus fixus worden daarom ook wel lotingstudies genoemd. Bij Saxion hebben de volgende opleidingen een numerus fixus:

Mag ik een opleiding volgen met een buitenlands diploma?
Als je buitenlandse diploma gelijkwaardig is als een hbo-, vwo- of mbo-diploma, mag je gewoon een opleiding volgen. Bij ons Servicepoint Studentenbalie kunnen ze je vertellen of je met jouw buitenlandse diploma wordt toegelaten tot Saxion.