Dunbells

Korting op sport & cultuur

Studeren gaat makkelijker als je in goede conditie bent en lekker in je vel zit. We weten allemaal dat het daarbij belangrijk is om een balans te vinden tussen studie en ontspanning. Daarom biedt Saxion je de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd tarief te genieten van sportieve activiteiten. Dat kan individueel, samen met je studiegenoten en/of in clubverband. Welke activiteiten dat zijn, lees je hieronder.

Welke mogelijkheden biedt de UnionCard in Enschede?

Als Saxion-student kun je in Enschede een UnionCard kopen waarmee je lid kan worden van een vereniging of van de sportschool.

Daarnaast kun je met een UnionCard onder de licentie van de Universiteit Twente deelnemen aan activiteiten van SSN (Studenten Sport Nederland), zoals Nationale Studenten Kampioenschappen (NSK's).  

Verenigingen
Om lid te worden van een Sport of Cultuur vereniging moet je naast de UnionCard ook verenigingsheffing betalen. 

Vervolgens dien je de contributie voor de vereniging zelf te betalen. Dit bedrag is afhankelijk per vereniging. Kijk voor meer informatie op de site van je vereniging. 

Kortom:  Om als Saxion-student een jaar lang lid te worden van een Sport of Cultuur vereniging moet je drie stappen ondernemen: eerst schaf je de UnionCard aan (€70 per jaar). Om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging moet je naast de UnionCard eerst een verenigingsheffing betalen (€33 per jaar). Als laatste betaal je de contributie specifiek voor de vereniging (€x).

Wil je gebruikmaken van de fitnessruimtes? Dan heb je naast de UnionCard een FitnessCard nodig. Dit kost €115 per jaar. 

Kosten
Je kunt de UnionCard en de korting op de verenigingsheffing verkrijgen aan de balie van het Sportcentrum.

Bekijk het complete prijsoverzicht van de UnionCard

Voordelig zwemmen in Enschede?

Vind jij het heerlijk om te zwemmen naast je studie? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Bij Sportaal in Enschede kun je voordelig zwemmen!

Ga gezellig met vrienden of familie naar het subtropisch zwemparadijs Aquadrome. Het zwembad is lekker warm en heeft onder andere een stroomversnelling, woeste wildwaterbaan en razendsnelle buisglijbanen.

Heb jij meer zin om aan je conditie te werken? Kom dan baanzwemmen in het sportbad van Aquadrome of bij Het Slagman. Start de dag met een frisse duik of sluit hem af met een sportieve inspanning.

Kosten
Bij Sportaal betaal je slechts € 2 entree op vertoon van je digitale collegekaart in combinatie met je ID-kaart.   

Kijk op de site van Sportaal voor een actueel overzicht.

Trifora Sports & Health Club

Trifora Sports & Health Club is een sfeervolle club met een unieke mix aan faciliteiten. Fitness, groepslessen, wellness, padel, tennis en alle ondersteuning voor een sportief leven. In de ruim 2.500 m2 grote Health Club van Trifora maak je gebruik van de nieuwste fitnesstechnieken. Dit geldt voor de enorme fitness als de groepsleszalen. De Trifora App met de geïntegreerde trainings-, voedings-, en voortgangsmodule vormt daarbij een waardevolle basis. In combinatie met de professionele opstart, begeleiding en motivatie van de enthousiaste fitcoaches is resultaat slechts een kwestie van tijd!

Kosten
Naast studeren en het afstruinen van vette festivals en feesten is het belangrijk om goed en begeleid te sporten. Als student kost een abonnement, bij een premium sportschool, echter vaak bakken met geld. Daarom is er speciaal voor studenten van Saxion, een Trifora Studentenlidmaatschap ontwikkeld. Met wel 45% korting heb je, voor slechts € 35,- per 4 weken, onbeperkt toegang tot fitness én groepslessen!

Voorwaarden

 • Je bent student van Saxion. Op vertoon van je studentenpas kun je een lidmaatschap afsluiten.
 • Het lidmaatschap is voor de duur van minimaal 6 maanden en is daarna per periode van 4 weken opzegbaar.
 • Het lidmaatschap is zowel voor fitness als voor groepslessen.
 • Wil je ook gebruik maken van de wellness? Of tennis? Dan kost dit € 4,- per onderdeel per 4 weken extra.

Meer informatie en contact 

Check trifora.nl voor het volledige aanbod, openingstijden en lesroosters.

Sportcity Deventer

Wil je even je hoofd leegmaken na al het studeren of je medestudenten nog beter leren kennen? Kom dan naar SportCity Deventer.

Wij hebben voor jou als student van Saxion leuke acties en die vind je op onze site bij Studentenlidmaatschap

Trainingsstudio F.R.I.S. 

Trainingsstudio F.R.I.S. staat voor samen trainen naar een gezond en sterk lichaam. De kleinschalige trainingsstudio
F.R.I.S. in Deventer heeft aanbod op het gebied van

 • Xcore
 • Crosschallenge & Bootcamp
 • Krachttraining
 • Diverse evenementen

Je krijgt op vertoon van je studentenpas 5 euro korting op het onbeperkt abonnement bij F.R.I.S. en mag je twee gratis proeflessen doen.

Je vindt hier het aanbod, de lestijden en de mogelijkheid om lid te worden.

Zwemclub De IJsel

Woon jij in de omgeving van Deventer en vind jij het heerlijk om te zwemmen? Als student krijg je bij Zwemclub de IJsel een flinke korting op je contributie.

Studenten betalen maar 10 euro per maand aan contributie. Het zwemseizoen duurt 10 maanden; in de maanden juli en augustus is er in verband met de zomervakantie geen badwater, en dus ook geen contributie.

Tijdens de zwemtraining werk je aan conditie en techniek onder deskundige en enthousiaste begeleiding van zwemtrainers. Je wordt als student ingedeeld bij de Masters, dit zijn leden boven de 20 jaar. 

Meer informatie zoals het trainingschema en proefzwemmen vind je op de site van Zwemclub Deventer

Na twee jaar niets tijdens corona, ben ik begin vorig jaar weer begonnen met bootcamp. Lekker buiten in een groep, in plaats van je uppie in de sportschool.

Saxion-student

MOVE247

Bij Move Health Clubs is het onze passie om een ​​gezondere levensstijl voor iedereen bereikbaar te maken. We zijn er trots op onze leden een andere ervaring te bieden dan de gebruikelijke grote sportscholen.

Ons unieke concept biedt je alle vrijheid om gebruik te maken van een van onze clubs in Apeldoorn. Wij bieden 24 uurs toegang, 7 dagen per week. En het beste van alles is dat je geen contracten hebt, dit betekent dat je alle vrijheid hebt om te beslissen wat je met je lidmaatschap doet.

Probeer eens iets anders, misschien is het net wat je wilde.

Het Premium All-In abonnement van € 39,90 wordt voor studenten (op vertoon van een studentenpas) aangeboden voor een gereduceerd tarief van € 33,90. Je profiteert hierbij van dezelfde voordelen als een Premium All-in, zoals 24/7 toegang, groepslessen, drinken, etc. 

Lees meer over Sportschool Move 247

BOOT CAMP 

Werken aan je kracht, conditie en mentale weerbaarheid in de buitenlucht, dat is wat je doet tijdens de bootcamptrainingen van Roy Bootcamp. Onder begeleiding van een ervaren bootcampinstructeur train je lichaam en geest om nieuwe uitdagingen met open armen aan te gaan én los te komen van studiestress. Dat doen we op 5 buitenlocaties in Apeldoorn: Mheenpark, Berg en Bos, Zuidbroek, Matenpark en Zuid.

Je kunt kiezen uit 4 soorten bootcamp waar je met een studenten bootcamp-abonnement onbeperkt aan kan deelnemen.

 • Beginnersbootcamp
 • Normale bootcamp
 • Hardloopbootcamp
 • Krachtbootcamp

Bootcamp abonnement met onbeperkt aantal trainingen

Roy Bootcamp biedt Saxion-studenten — op vertoon van de studentenpas — een abonnement van € 24 (i.p.v. € 27) per maand, waarmee je onbeperkt kunt bootcampen. Je kan iedere week zelf je trainingsmomenten kiezen, waardoor je nooit een week sporten hoeft over te slaan. Oók niet tijdens je tentamenweken! 

Studium Generale

Check ook het culturele aanbod van Studium Generale: het podium van Saxion voor activiteiten op het snijvlak van beroep, wetenschap, kunst & cultuur en maatschappij.

Elk kwartiel zijn er debatten, lezingen, powertalks, interviews, praatdiners en talkshows over allerlei brandende kwesties. Studium Generale is gratis en vrij toegankelijk, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Wil je meer weten over korting op sport en cultuur?

Ga naar MijnSaxion (alleen voor Saxion-studenten)