FoodGala 2018
Studentenleven

Terugblik: FoodGala 2018

Leestijd Minuten

De Apeldoornse studievereniging Promaître bestaat vijf jaar. Ze gaan het niet uitgebreid vieren, maar tijdens het jaarlijkse FoodGala dragen de bestuursleden, en ook oud-bestuursleden, bordeauxrode kleding en wordt er een fotoserie geshowd. “In de toekomst willen we via onze studievereniging studenten nog meer kennis laten maken met de horeca in Apeldoorn.”

De studievereniging is al actief sinds 2010, maar is sinds 2012 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dat is ook het jaartal dat aangehouden word voor het lustrum. De eerste paar jaren werkte de vereniging ook niet met leden. “Omdat ze geen onderscheid wilden maken tussen leden en niet-leden bij bijeenkomsten”, vertelt Corine van Vuuren, momenteel (interim)voorzitter van de studievereniging. Twee jaar geleden is wel overgestapt op ledenregistratie en Promaître heeft nu circa 55 leden.

De naam Promaître betekent ‘voor/de belofte (van) gastheerschap’. Een scala aan evenementen is dan ook wel te verwachten van hotello’s, zoals de studenten van het Hoger Hotelonderwijs (HHO) ook wel genoemd worden. Naast borrels, gastlezingen en nauwe betrokkenheid bij het organiseren van de HOI in Apeldoorn is het belangrijkste evenement voor de studievereniging het FoodGala. En deze vindt woensdag 17 januari ook weer plaats.

Feestelijk

Het FoodGala is een feestelijk gebeuren, maar deze zevende editie wordt het extra aangekleed. Corine: “Het bestaat altijd uit vijf gangen en dit keer is het hoofdgerecht een zittende gang geworden. De andere vier gangen blijven in buffetvorm, zodat mensen wel kunnen wisselen van gesprekspartner. Tijdens het hoofdgerecht is een fotoserie te zien op een scherm, met zowel de geschiedenis van het FoodGala als de studievereniging.”

Ook wilde het huidige bestuur, tevens organisatie van het gala, nog een extra tintje toevoegen. Corine: “Het gala heeft als dresscode blacktie. Maar alle bestuursleden, zowel de huidige als oude bestuursleden, zijn te herkennen aan bordeauxrode kledij.”

Traditie

Promaître viert haar vijfde verjaardag dus bescheiden. Maar in de toekomst wil de studievereniging zich wel goed laten gelden in Apeldoorn. “We willen heel graag weer wat meer studiegerelateerde activiteiten opzetten en niet alleen maar borrels hosten”, aldus de interim-voorzitter. “Daarnaast moet er ook weer meer kennisgemaakt worden met de Apeldoornse horeca en wordt er meer geswitcht tussen de locaties.”

Traditiegetrouw zwaait het huidige bestuur, dat als vanwege moeilijkheden bij het invullen van bestuursfuncties door het vorige bestuur als interim-bestuur is aangesteld, af tijdens het FoodGala. Vanaf woensdag staat er een nieuwe lichting Promaître-bestuurders aan het roer.

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Studentenleven

Vijf tips om medestudenten te ontmoeten tijdens je nieuwe studie

30 augustus 2023
IManage studiereis 2017.jpg Studentenleven

Studie- en studentenverenigingen bij Saxion, wat zijn de mogelijkheden?