Team Rijden met Ad
Ondernemerschap

Rijden met Ad: van startup naar toekomstig marktleider?

Rijden met Ad is een startup van Mart, Marjon, Jean-Louis en Alexander. Ze studeren Creative Media and Game Technologies en samen zijn ze de trotse oprichters van een bedrijf in advertentiemogelijkheden op nieuwe private leaseauto’s.

Onze ambitie: we willen de marktleider in bewegende Out Of Home reclame worden!

Rijden met Ad staat voor Rijden met Advertentie. De jonge ondernemers werken fulltime aan hun concept, dat uitgaat van een unieke vorm van offline marketing. Ze hebben een algoritme gebouwd dat precies bepaald wat een kilometer waard is geweest. Het voordeel voor de bestuurder van de auto: korting op het maandelijkse leasebedrag. 

Project New Startup

Het is allemaal begonnen tijdens een project binnen de opleiding: Project New Startup. “We hebben dit project met veel enthousiasme doorlopen en waren verrast toen we hoorden dat we mochten gaan pitchen aan investeerders. Het leek een beetje op het tv-programma Shark Tank. We werden heel enthousiast ontvangen door de jury. Na een aantal goede gesprekken zijn we begonnen en inmiddels zijn we een goed jaar bezig.”

Een goede mix

Het geheim voor de goede samenwerking bij Rijden met Ad zit hem in een goede mix van verschillende persoonlijkheden, kwaliteiten en beweegredenen. De verbinden factor is in dit geval dat iedereen de passie en de drive heeft om te ondernemen. “We zijn alle vier zeer gepassioneerd om eigen baas te worden. Dit zorgt er voor dat we steeds weer de motivatie vinden om er vol voor te gaan.”.

Je tijd slim besteden

Het voordeel van studeren bij Saxion: ondernemerschap wordt gestimuleerd. Zo kun je bijvoorbeeld je stage en minor binnen je eigen bedrijf doen. Onder vakkundige begeleiding uiteraard! “We hopen ook het Smart Solutions Semester en ons afstuderen aan Rijden met Ad te kunnen besteden.”

Elke ondernemer groot of klein is begonnen vanuit een verlangen of een visie.

De gouden tip van Mart, Marjon, Jean-Louis en Alexander

“Alles begint bij jezelf. Elke ondernemer groot of klein is begonnen vanuit een verlangen of een visie. Heb jij ook een visie of een verlangen om te ondernemen? Wees niet bang om de stap tot ondernemen te zetten. Laat je niet tegenhouden door wat andere mensen zeggen, maar denk na over wat er gezegd wordt. Probeer mensen om je heen te verzamelen die je visie delen en in je idee geloven.”

Winnaars Saxion Ondernemers Award vorig jaar

Saxion Ondernemers Award 2018

Op woensdagavond 30 mei staat de Gasfabriek in Deventer in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2018. Vijf finalisten strijden om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2018'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het startkapitaal van €5.000 en één jaar begeleiding van founding partner EW Facility Services? Kom naar de finale en maak het live mee!

Gerelateerde artikelen

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Sollicitatietips: zo maak je een goed cv

17 april 2024
Montana Aerts Onderwijs

Montana Aerts treedt in de voetstappen van haar vader: naast student is ze kickbokser en model

11 april 2024
Elcin Coraklar Onderwijs

Column: de beste studieplekken voor de laatste loodjes: Enschede, Deventer en Apeldoorn