Suzan Koning
Corporate

Suzan Koning nieuwe directeur Academie Pedagogiek en Onderwijs

Suzan H. Koning (56) is door het College van Bestuur benoemd tot directeur van de Academie Pedagogiek en Onderwijs (APO), met onder meer de Pabo. Zij start haar werkzaamheden op 27 augustus.

Ze volgt Jan Auwke Diepenhorst op, die - op eigen verzoek - tot zijn pensionering bij Saxion blijft als parttime docent geschiedenis en adviseur kwaliteitszorg.

Suzan heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht en verschillende HRM- en directiefuncties bekleed in het bedrijfsleven en is sinds 2007 werkzaam in het onderwijs. Nu is ze bestuursvoorzitter/algemeen directeur van CPS onderwijsontwikkeling en advies te Amersfoort. Zij vervult ook een tweetal toezichthoudende functies bij onderwijsorganisaties.

De sollicitatiecommissie en benoemingsadviescommissie ondersteunden de voordracht van het College van Bestuur unaniem.

Suzan over de invulling van haar nieuwe functie: “De afgelopen jaren heb ik de passie en gedrevenheid gezien van de mensen die in het onderwijs werken. Dat heeft mijn grote respect en motiveert mij enorm. Ik heb er daarom veel zin in om samen met de collega’s te werken aan goed onderwijs in en voor de regio. Er is in onze samenleving - en dus ook in het onderwijs - veel in beweging. Dat vraagt om grote alertheid en de bereidheid steeds te blijven kijken naar wie we zijn en wat we willen en kunnen bijdragen."

Gerelateerde artikelen

Philip Agteres (fotografie Thomas Busschers) Corporate

Philip vond verdieping en voldoening in zijn nieuwe baan bij Saxion

22 april 2024
Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede Corporate

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede

20 april 2024
Apeldoorn - Hoofdlocatie Onderwijs

Saxion start drie nieuwe opleidingen in Apeldoorn