Hogescholen gaan samen voor betere schuldhulpverlening
Onderwijs

Hogescholen starten masteropleiding Schuldhulpverlening

Leestijd Minuten

Bijna 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft te maken met schulden. Dat aantal groeit. Om schuldhulpverleners de kans te bieden zich verder te ontwikkelen in hun complexe vakgebied, werkt Saxion aan een eenjarige beroepsopleiding Schuldhulpverlening op masterniveau. De opleiding, die samen met de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool en het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht ontwikkeld wordt, gaat in het voorjaar van 2019 met een testgroep van start.

Veel schuldhulpverleners hebben behoefte aan verdieping in hun vak. Om zichzelf te verbeteren, hun collega’s te inspireren en om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het vakgebied. Met deze opleiding op masterniveau krijgen zij de handvatten om door te groeien als expert, en om meer professioneel leiderschap te tonen binnen hun organisatie. 

In de opleiding komen alle belangrijke componenten van het werkveld aan de orde. Denk daarbij aan sociale psychologie en hersenwetenschappen, kennis van wet- en regelgeving, de samenhang tussen schulden en andere problemen en evidence based werken.

De hogescholen ontwikkelen de opleiding op verzoek van het landelijke programma Schouders Eronder, dat gesubsidieerd wordt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het programma is bedoeld om de schuldhulpverlening in Nederland verder te professionaliseren. Een dergelijke samenwerking tussen gespecialiseerde partijen als Saxion en de genoemde partners is uniek in Nederland.

In de testgroep is plaats voor 15 deelnemers met minimaal twee jaar werkervaring. Schuldhulpverleners kunnen de opleiding naast hun werk volgen. Aanmelden is mogelijk via het Programma Schouders Eronder

Gerelateerde artikelen

Karin Brouwer Truijen Onderwijs

‘Onze kracht ligt in kleinschaligheid en betrokkenheid’

22 april 2019
deeltijd masters Corporate

Drie Saxion-masters in Keuzegids 2019

11 maart 2019
Onderwijs

Applied Archaeology nieuwe master Hogeschool Saxion en Universiteit Leiden