Blog: The Most Wonderful Time Of The Year (Almost)
Studentenleven

Blog: The Most Wonderful Time Of The Year (Almost)

International Business-studente Daphne Striekwold loopt een half jaar stage bij een groot, internationaal marketingbureau in New York. Iedere twee weken blogt ze op Saxion.nl over haar avonturen. Vandaag deel 8: de transformatie van New York in de aanloop naar kerst.

Officieel moeten we nog even geduld hebben tot Santa Claus weer op bezoek komt, maar in New York houdt dat de mensen er niet van tegen om alvast helemaal los te gaan. Ineens is op elke hoek van de straat een kerstboom te vinden en één van de winkels op Fifth Avenue is voorzien van een grote, uit lichtjes bestaande strik. Bovendien zijn verschillende parken in de stad omgetoverd tot Christmas Markets: gezellige verlichte huisjes waar je warme chocolademelk met een marshmallow kunt krijgen of een unieke kerstbal voor ‘maar’ dertig dollar. 

Maar het hoogtepunt is het warenhuis Macy’s. Elke ochtend op weg naar stage word ik begroet met een extreem happy kerstmuziekje, compleet met dansende sneeuwpoppen in de etalage. Is er een betere manier om je dag te beginnen?

De verlichting van Shelby

Eén van de hoogtepunten in New York tijdens deze feestelijke maand is de verlichting van de gigantische kerstboom in Rockefeller Center, live te bekijken op de nationale TV. De beroemde boom heeft dit jaar zelfs een naam: Shelby. Natuurlijk is de verlichting van Shelby toch wel een bucketlist-dingetje, en dus hebben Sanne, Bri en ik wederom de kou getrotseerd om getuige te zijn van deze gebeurtenis. Om 10 uur ’s avonds zouden de honderden lichtjes in de boom worden aangestoken, maar al vanaf acht uur was het tijd voor het voorprogramma met verschillende bekende artiesten zoals John Legend, Diana Ross en Kellie Pickler. 

Helaas waren we niet de enigen die een halfuur van te voren uitstapten bij Rockefeller Plaza. De opkomst was zelfs zo groot dat we van de verlichting zelf niet veel gezien hebben. Gelukkig konden we het hele gebeuren wél live volgen op een groot scherm, terwijl Shelby en de artiesten zich vijftig meter verderop om de hoek bevonden. De sfeer zat er goed in, vooral toen een paar mensen in de opeengepakte massa luidkeels ‘Rudolph the Red-Nosed Reindeer’ inzetten en het al snel door de hele groep werd overgenomen.

Rendier-oortjes en een geïmiteerd haardvuur

Een stuk warmer was de versiering van een andere boom, namelijk de dennenboom die de lobby in Webster opvrolijkte. Op een relaxte avond een week na het koude gebeuren bij Rockefeller Plaza was heel Webster uitgenodigd in de lobby om de boom op te tuigen. Zowel de gasten als de mensen van Webster liepen rond met rendieroortjes of een kerstmuts op hun hoofd en er was een uitgebreide keuze aan kerstkoekjes en mint-chocolademelk. Op de tafel lagen kerstballen, kerststerretjes en mini-sneeuwpopjes, zodat we één voor één iets in de boom konden hangen. En wie zegt dat je een open haard nodig hebt voor het ultieme kerstgevoel? Een video van een knisperend haardvuur, compleet met geluid, gaf hetzelfde effect…

Kleine side note over mijn stage: ik ben inmiddels geswitched van stagebedrijf. Hoewel ik bij MYN veel geleerd heb, was het bedrijf niet helemaal zoals ik had verwacht. Met een J-1 visum zou dit in de meeste gevallen het einde van het avontuur in Amerika betekenen, maar dankzij de steun en medewerking van Saxion en het sponsorbedrijf dat voor mijn visum heeft gezorgd, heb ik toch nog de kans gekregen aan een nieuwe stage te beginnen. Ik werk nu al een aantal weken bij Macias PR, het bedrijf waar Sanne ook werkt, en hier heb ik het een stuk beter naar mijn zin. Bij Macias PR heb ik superveel geleerd over het verschil tussen marketing en PR, het uitvoeren van een goede PR-campagne, hoe je kunt zorgen voor media-publiciteit voor klanten in verschillende sectors, het in elkaar zetten van een case study en met name het concept ‘critical thinking’ wat in de PR-wereld erg belangrijk is. Daarnaast kan ik me hier bezig houden met één van de dingen die ik het leukst vind: schrijven, met name salespitches en marketingblogs. Ik zal waarschijnlijk in één van mijn volgende blogs meer vertellen over het werk bij mijn nieuwe bedrijf.

Mijn naam is Daphne Striekwold en ik ben derdejaars student International Business. Dit semester loop ik vijf maanden lang stage in the City That Never Sleeps: New York. Via dit blog zal ik jullie om de paar weken updaten over het werken bij een internationaal marketingbureau, het verblijf in Webster Apartments en natuurlijk het leven in New York City!

Gerelateerde artikelen

Blog: Het einde van zes maanden New York… Studentenleven

Blog: Het einde van zes maanden New York…

06 februari 2019
Blog Daphne Halloween New York Studentenleven

Blog: Halloween in New York

02 november 2018
Bart Lukkassen Onderwijs

Het stageavontuur van Bart in Barcelona: ‘Ik gebruik mijn creativiteit om gasten blij te maken’