Blog: Het einde van zes maanden New York…
Studentenleven

Blog: Het einde van zes maanden New York…

Mijn naam is Daphne en ik ben derdejaars student International Business & Languages. Dit semester loop ik vijf maanden lang stage in The City That Never Sleeps: New York. Via dit blog zal ik jullie updaten over het werk bij een internationaal PR-bureau, het verblijf in Webster Apartments en natuurlijk het leven in New York! Deel 11: terug naar Nederland…

En toen was het ineens alweer tijd om naar huis te gaan, na meer dan vijf fantastische maanden stage in The Big Apple. Ik heb in deze bijzondere tijd zoveel gave dingen meegemaakt, zoveel geleerd en zoveel nieuwe mensen ontmoet, ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen als mijn familie en vrienden me straks vragen hoe het in New York was. Maar er zijn een aantal herinneringen die er zeker wel uitspringen.

  • Ik zal nooit vergeten hoe ik voor de eerste keer uit het metrostation stapte, het Empire State Building in de verte zag en me realiseerde dat het avontuur nu écht begonnen was.
  • De New York Fashion Week was een geweldige ervaring. Ik kan nog steeds amper geloven dat we zomaar binnenkwamen, terwijl we niet eens op de lijst stonden.
  • Stage lopen bij een PR-bedrijf in New York, het mediacapitaal van de wereld, was een unieke kans. Wat de business cultuur in Amerika, en vooral in New York, zo interessant maakt, is dat het constant in beweging is en dat je als bedrijf constant moet inspelen op de nieuwe ontwikkelingen. Bij Macias PR heb ik me erg ontwikkeld.
  • Het voordeel van langere tijd stage lopen in een touristische stad als New York is dat je naast de ‘standaard’ bezienswaardigheden als het Statue of Liberty, het Metropolitan en de Brooklyn Bridge (allemaal erg indrukwekkend) ook de kans krijgt om de minder ‘bekende’ buurten en de ‘hidden gems’ van de stad te verkennen. Zo heb ik me met de kabelbaan naar Roosevelt Island, een verborgen eilandje tussen Manhattan en Brooklyn, laten vervoeren, heb ik mijn ogen uitgekeken bij de hippe en artistieke buurt Williamsburg en kregen mijn vriendinnen en ik heel even het gevoel New Yorkse studenten te zijn bij een bezoek aan de campus van Columbia University.
  • Ik ben erg blij dat ik de kans heb gehad om in deze stad de feestdagen hier mee te maken, want New Yorkers gaan helemaal los zodra er wat te vieren is. Het was supergrappig om te zien hoe de complete stad haar creatiefste kostuum uit de kast trok tijdens Halloween en hoe de huizen volhingen met lichtjes en glitters tijdens de kerstdagen. Wat is nou een betere manier om cultuur op te snuiven dan door deel te nemen aan de locale tradities?
  • Het ‘bedrijfsuitje’ naar Washington DC gaf me de kans om naast New York nog een andere stad te leren kennen. Erg interessant om al die bekende politieke gebouwen van dichtbij te bekijken.
  • New York is een erg veelzijdige stad op het gebied van kunst en cultuur en het mooiste is dat je niet eens veel geld hoeft uit te geven om die kunst te beleven. Zo ben ik naar een Comedy show geweest, hebben we op de vroege zondagochtend een kijkje genomen bij één van de bekende gospels in Harlem en heb ik met een groep mensen meerdere kunstgallerijen in Chelsea afgestruind tijdens de ‘Gallery Hop’ – allemaal gratis.
  • Ik heb het geluk gehad om alle drie de bekende uitzichtpunten van New York te mogen bezoeken: het Empire State Building, the Top of the Rock en het World Trade Observation Deck. De grote vraag is dan natuurlijk: welke van de drie was het meest indrukwekkend? Ik zou zelf kiezen voor het Empire State Building, maar dat kan ook komen omdat ik daar precies op het goede moment was: de zonsondergang zette de hele stad in een zacht gloeiend licht. Alle drie waren zeker de moeite waard en het was mooi om de stad vanuit zoveel verschillende hoeken te bekijken!
  • Maar het mooiste van alles vind ik nog dat ik zoveel nieuwe vrienden heb gemaakt, zowel met de andere meiden bij Webster als studenten en leeftijdsgenoten in de stad zelf. Het leuke aan New York is dat je er alle soorten mensen tegenkomt. Wie weet kom ik er ooit nog eens terug… 

P.S. Voor iedereen die er ook over nadenkt om een half jaar in het buitenland te studeren: ik zou het zeker aanraden! Het is echt een once-in-a-lifetime experience waardoor je je ontzettend ontwikkelt. Voor tips en info mag je me altijd mailen of een berichtje sturen op Instagram.

Gerelateerde artikelen

Blog: The Most Wonderful Time Of The Year (Almost) Studentenleven

Blog: The Most Wonderful Time Of The Year (Almost)

19 december 2018
Blog Daphne Halloween New York Studentenleven

Blog: Halloween in New York

02 november 2018
Bart Lukkassen Onderwijs

Het stageavontuur van Bart in Barcelona: ‘Ik gebruik mijn creativiteit om gasten blij te maken’