Saxion-studenten winnen SmartHub Hackathon
Onderwijs

Saxion-student wint SmartHub Hackathon

Leestijd Minuten

Eind november heeft eerstejaars HBO-ICT student Lars Wiegers meegedaan aan de SmartHub Hackathon in de Achterhoek. Daar heeft hij met zijn team hard gestreden en uiteindelijk de hoofdprijs van wel €1000,- gewonnen.

Doelstelling van de 24-uurs Hackathon was om met Augmented Reality (AR) of Virtual Reality (VR) de exploitatiemogelijkheden voor de DRU te verruimen. Hierbij was het ook belangrijk om de Achterhoek opnieuw als innovatieve en slimme regio op de kaart te zetten.

Lars en zijn team ontwikkelden hiervoor een app, die objecten in real time kon begrijpen en daarop gebaseerd een Augmented Reality (AR) persona laten bewegen / vertellen over het object. Het idee moest niet alleen technisch mogelijk zijn, maar ook vanuit commercieel perspectief interessant zijn. 

Door een goede technische demo en de juiste businesscases hebben Lars en zijn team de jury overgehaald om hen als winnaars te kiezen. De jury, die bestond uit professionals met achtergronden in de techniek, bedrijfsprocessen en gebruikerservaringen, waren erg onder de indruk van wat het team neer had gezet in een etmaal.

Het was een geweldige ervaring, die ik mocht delen met zeer gepassioneerde mensen om mij heen. Het maken van een proof of concept binnen 24 uur houdt het kort en spannend en zorgt ervoor dat je er 100% voor gaat. Ik zou iedereen aanraden om een keer mee te doen aan een hackathon.

Lars Wiegers
Prijsuitreiking Hackathon

SmartHub Hackathon

De hackathon was in het DRU Industriepark Ulft in de Achterhoek, waarop dat moment de talentuin bezig was. De talentuin is een evenement van meer dan 180+ bedrijven die samen aan techniek willen werken in de achterhoek. De DRU is een locatie met een sterke historie van ijzer smeding. Het doel van de hackathon was om meer mensen naar het DRU Industriepark te halen. Deze locatie heeft namelijk een nieuw doel gekregen. Innovatie op het gebied van software, hardware en robotica. Dit wordt gedaan door ICER. 

Lees ook het bericht op GelderstePost.nl: 'Jonge pioniers verzinnen nieuwe app voor de Achterhoek'

Gerelateerde artikelen

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo

27 september 2019
Studenten HBO-ICT bedenken innovatieve oplossingen voor Nedap Onderwijs

Studenten HBO-ICT bedenken innovatieve oplossingen voor Nedap

12 september 2018
Eindwerken HBO-ICT: vindingrijke oplossingen voor maatschappelijke problemen Onderwijs

Eindwerken HBO-ICT: vindingrijke oplossingen voor maatschappelijke problemen