Smart Solutions.jpg
Onderwijs

Festivalreport: 3e editie Smart Solutions Festival

Accepteer de cookies om deze video te bekijken
Meer over cookies
Portret van Leontien
Leontien Biemold Leestijd Minuten

Dinsdag 15 januari was het zover: de derde editie van het Saxion Smart Solutions Festival. Was jij erbij? Dan weet je hoe gaaf het was! Heb je het moeten missen? Geen paniek: in dit festivalreport lees je er alles over. Niet zo’n lezer? Check dan de aftermovie!

De ‘sign jugglers’ op het plein in Enschede lieten je dinsdagmiddag al weten dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Met een lekker muziekje en strakke dansmoves jongleerden ze non-stop met de bewegwijzering voor het Smart Solutions Festival. De vibe was direct voelbaar: today is the day!

Om bij het begin te beginnen…

Je vraagt je misschien af wat Smart Solutions is? Dat leggen we je graag even uit. Bij Saxion Smart Solutions werken studenten van verschillende opleidingen samen aan opdrachten van onze lectoraten en het bedrijfsleven. Ze voeren in teamverband opdrachten uit, waarbij vernieuwing, creativiteit en samenwerking centraal staan. 

Innovation for the next generation!

Het festival is de feestelijke afsluiting van het Smart Solutions Semester. Want zeg nou zelf: als je een half jaar intensief samen hebt gewerkt aan een gaaf project, dan wil je dit natuurlijk maar al te graag delen met de wereld. En precies om die reden is het Smart Solutions Festival in het leven geroepen.

Ook deze editie hebben we ons weer mogen verbazen over alle slimme vindingen, bijzondere projecten en bijzondere samenwerkingen. Het festival vond deze keer plaats in het hoofdgebouw én op het Ariënsplein: dé broedplaats voor innovatie en ondernemerschap! Het is echt prachtig om te zien dat we zo veel talent in huis hebben. Daarnaast is het ontzettend mooi om te zien hoe betrokken de opdrachtgevers zijn en hoe enthousiast de groepen zich presenteren.

Tell me more!

Aangezien er zó veel projecten te zien waren, is het domweg te veel om op te noemen. Maar daar hebben we een mooie oplossing voor gevonden: je kunt het Smart Solutions Magazine gewoon online bekijken. In dit magazine vind je alle projecten terug, met een korte omschrijving en natuurlijk wat sfeerbeelden. Veel leesplezier!

Winnaars

Het Smart Solutions Semester is niet alleen een unieke leerervaring, tijdens het festival is er ook nog eens een wedstrijdelement. De spanning was voelbaar: wie gaan er met de prijzen vandoor? Gedurende het festival liep de jury rond om alle aanwezige projectstands te bezoeken en na intensief beraad werd tijdens de afsluiting van het festival bekend gemaakt wie er in de prijzen waren gevallen. Erna Engelen, projectleider van Smart Solutions, riep de winnaars vol enthousiasme het podium op. And the winners are...

  • Concept Dress groep 29
  • Fleece afterlife
  • Smart piece of furniture
  • Control your home

Instagram Stories

Natuurlijk was het Smart Solutions Festival ook te volgen via onze Instagram Stories. Nieuwsgierig naar die updates? Check het verhaal hier!

Portret van Leontien

Leontien Biemold

Leontien Biemold is redacteur bij Dienst Marketing en Communicatie. Haar motto: neem jezelf en het leven niet té serieus. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Naast haar communicatiewerk vertrekt ze een paar keer per jaar naar Oostenrijk om skiles te geven. Verdere interesses: goede teksten, sterke koffie & flauwe grappen!

Gerelateerde artikelen

Project Aardehuizen in Olst werk samen met Saxion lectoraat Duurzame Energievoorziening Onderzoek

Testen met een buurtbatterij om duurzaam opgewekte energie op te slaan

10 oktober 2019
IMG_8645.JPG Corporate

Jong en oud maken kennis met techniek op Saxion Technology Day

6 oktober 2019
kinderen tijdens workshop Event

Saxion Technology Day