lisa-sustainable-fashion-shop
Ondernemerschap

NHNCD; is dé online shop voor sustainable fashion!

Portret van Leontien
Leontien Biemold Leestijd Minuten

Lisa is de trotse eigenaresse van NHNCD; Dit is een online shop waarin ze (remade) vintage kleding verkoop. De kleding wordt geselecteerd op kwaliteit en vervolgens redesigned om binnen het huidige modebeeld te passen.

‘Het is voor mij de perfecte combinatie van creativiteit, analytisch handelen en zelfstandigheid. Iedere actie heeft een reactie, het is spannend en leerzaam om het directe resultaat daarvan te zien. Aan de hand daarvan zoek ik telkens mijn persoonlijke en zakelijke uitdagingen op.’

Hoe het begon…
Het idee voor NHNCD; kwam in de zomer van 2017. Ik speelde al langer met het idee om iets voor mezelf te beginnen. Maar deze keer besloot ik door te pakken en heb in november 2018 de webshop gelanceerd. Fashion is altijd een passie van mij geweest. Alleen beviel het me niet hoe de industrie op dit moment werkt. Met NHNCD; projecteer ik mijn eigen duurzame visie op de kledingindustrie en dat doe ik in de vorm van een toegankelijke webshop. Het ultieme doel is mensen bewust maken van het feit dat sustainable fashion niet saai of stoffig hoeft te zijn. Het is eigenlijk heel inspirerend, zeker wanneer je jezelf de kans geeft je hierin te verdiepen.’

No time to waste!
‘Per week ben ik toch wel minimaal 3-5 uur kwijt aan mijn webshop. Maar er zijn ook weken dat dit tegen de 30-40 uur zit. Deze pieken worden voornamelijk veroorzaakt door fotoshoots, lanceringen van nieuwe collecties en afspraken in het atelier. Dit plan ik ruim vooruit zodat ik me deze tijd kan veroorloven.

Timemanagement is een van de belangrijkste dingen voor een ondernemer. Daar kom je al snel achter, maar je moet het ook echt leren! Toen ik NHNCD; lanceerde, studeerde ik nog. Je hebt dan relatief veel tijd om je te verdiepen in het starten van een eigen bedrijf. Grijp deze kans nu je de mogelijkheid hebt om nog te vallen en opstaan en je weg hierin te vinden. Timemanagement is zoals gezegd een uitdaging die je als ondernemer niet uit de weg kan gaan. Studeren en ondernemen combineren was voor mij de perfecte leerschool hiervoor.’

Toekomstmuziek
‘Nu ik afgestudeerd ben heb ik een fulltime baan, een uitdaging die ik bewust ben aangegaan naast mijn onderneming. Er is nog zo veel te leren en te zien, waar ik nu de kans voor krijg. Doordat ik mijn werkzaamheden voor NHNCD; goed heb leren te managen tijdens mijn studie, is werken & ondernemen nu ook goed te doen. Mogelijkheden creëer je zelf, het is aan jou hoe graag je iets wil bereiken.

Hoewel ik momenteel onwijs geniet van alles wat ik leer en mag doen in mijn fulltime baan, zal je mij in de toekomst uiteindelijk als fulltime ondernemer gaan zien. In welk tijdsframe dit gaat gebeuren? De tijd zal het leren… ‘

‘Wees niet bang om te falen, maar zie het als leren. Ondernemen is een grote leerschool, niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk. Als je geen grote doelen voor jezelf stelt zal je ze ook zeker nooit bereiken. Maar ook een belangrijk ding: het is oké als deze doelen along the way veranderen!’

lisa-sustainable-fashion-webshop
Lisa Bootsma, Oud-student Fashion & Textile Technologies (Afgestudeerd in 2018)
Header Ondernemersaward 2019.jpg

Saxion Ondernemers Award 2019

De inschrijving voor de tiende editie van de Saxion Ondernemers Award is weer geopend! Dit jaar wordt het nog groter, beter en professioneler. En niet te vergeten: het spetterend jubileumfeest op woensdag 5 juni!

Portret van Leontien

Leontien Biemold

Leontien Biemold is redacteur bij Dienst Marketing en Communicatie en allround creative bij De Contentmaker. Haar motto: neem jezelf en het leven niet té serieus. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Naast haar communicatiewerk vertrekt ze een paar keer per jaar naar Oostenrijk om skiles te geven. Verdere interesses: goede teksten, sterke koffie & flauwe grappen!

Gerelateerde artikelen

Winnaars Saxion Ondernemersaward bekend Ondernemerschap

Winnaars Saxion Ondernemersaward bekend

03 juni 2022
Ondernemers Award Ondernemerschap

Saxion Ondernemers Award: word jij dé studentondernemer van 2022?

17 maart 2022
Enorme dosis aan creativiteit tijdens tweede ronde Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Enorme dosis aan creativiteit tijdens tweede ronde Saxion Ondernemers Award