Silke van der Velde
Ondernemerschap

Van fashion naar interieur: onderneemster Silke blijft in beweging!

De 26-jarige Silke van der Velde studeerde Fashion and Textile Technologies en won in 2015 de EW/Saxion Ondernemers Award met Find Tailor. Tegenwoordig onderneemt ze er nu lustig op los in de wondere wereld van… keukendeurtjes!

‘Via keukenfronten.com verkopen we online panelen op maat, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor het vervangen van keukendeurtjes. Je vraagt je misschien af hoe ik daar zo ben ingerold? Dat is eigenlijk heel simpel: interieur heeft me altijd al gelegen. Mijn achtergrond ligt eigenlijk in de mode, maar deze branche vind ik net iets te snel en vluchtig. Dat is in de interieurbranche toch nét even anders.  Het inrichten van een ruimte kost altijd energie en tijd, maar het is altijd de moeite omdat dat terug te zien in het eindresultaat.”
 
Op dit moment werkt Silke meer dan fulltime aan haar webshop. Plannen voor de toekomst heeft ze zéker: “het lijkt me ontzettend leuk om de webshop uit te bereiden naar onze de buurlanden”. 
 
Het ondernemen is Silke niet vreemd. Zoals gezegd won ze in 2015 de EW/Saxion Ondernemers Award met Find Tailor. Daarna ging ze verder met een ander concept: het platform jurkenhuren.nl: een webshop voor de verhuur van gala- en cocktailjurken. En nu dus keukendeurtjes! 
 
Vaak wordt gedacht dat ondernemen een langgekoesterde droom is, maar voor Silke was dit eigenlijk helemaal niet het geval. “Ik hoefde niet per se iets voor mezelf, maar ik vind het leuk om heel enthousiast te worden van een idee. Een groot pluspunt vind ik dan ook, dat mijn eigen bedrijf daardoor nooit echt voelt als werk. Je kunt er enorm veel energie en voldoening uithalen. Als ik na een maand hard werken een goede omzet zie, geeft dat aan dat mensen je waarderen en ook terugkomen bij je. Toch hoef ik geen bakken met geld te verdienen of een hele dure auto te rijden. Ik wil gewoon doen waar ik blij van word. Daarnaast kun je als ondernemer altijd bezig blijven, het is nooit af. Tegelijkertijd is dit ook een nadeel, omdat je altijd bezig bent in je hoofd en weinig vrije tijd hebt. De succesverhalen van ondernemers zijn natuurlijk de leukste, maar realiseer je dat het niet in één keer goed hoeft te gaan. Bij heel veel bedrijven duurt het gewoon heel lang voor je succesvol wordt. Soms ga je eerst een paar keer de mist in, dan moet je gewoon blijven volhouden.”

Header website 1900x600_2.png

Kom naar de finale op woensdag 5 juni in het Wilminktheater in Enschede

Woensdagavond 5 juni staat het Wilminktheater in Enschede in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2019. Tien finalisten strijden tijdens deze jubileumeditie om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2019'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het prijzenpakket t.w.v. €10.000? Kom naar de finale en maak het live mee! Meld je snel aan via saxion.nl/ondernemersaward.

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen

26 maart 2024
Tom Salemink Business

Tom breidt de Talententuin Achterhoek uit naar Twente: ‘We verbinden bedrijven met jong talent’

18 maart 2024
Onderzoek

Duurzaam ondernemerschap voor studenten én docenten