Naomi Jansen.jpg
Organisatie

Van student Fashion & Textile Technologies naar trainee bij Circulus-Berkel

Leestijd Minuten

Naomi was vierdejaars student Fashion & Textiel Technologies en koos na haar studie voor Fast Forward.

Hoi Naomi, zou je je even kort willen voorstellen?
Hoi, ik ben Naomi Jansen en ik ben 22 jaar. Ik woon in Raalte.
Ik omschrijf mijzelf als sociaal, empathisch en een echte doener. Ik maak gemakkelijk contact met mensen. Ik ben altijd bezig om mezelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. 

Welke studie heb je gedaan?
In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fashion & Textile Technologies. Tijdens mijn studie heb ik de minor Fashion Management gevolgd in Schotland en ben ik voor zes weken voor een project naar Suriname geweest. Mijn stage heb ik gedaan bij een duurzaam tassenlabel en ik ben afgestudeerd bij de meest sociale stichting uit Enschede, Sheltersuit. 

Waarom heb je voor een traineeship gekozen in plaats van voor een ander dienstverband?
Na mijn studie twijfelde ik of ik nog verder wilde studeren of dat ik al aan het werk wilde. Na verschillende open dagen te hebben bezocht en eens goed te hebben gekeken naar wat bij mij past, kwam ik erachter dat ik heel praktisch ingesteld en leer door te doen. Om al echt fulltime aan het werk te gaan zag ik niet zo zitten. Ik vind het leuk om te ontdekken, om nieuwe dingen uit te proberen en Fast Forward was hiervoor voor mij de perfecte oplossing. 

Fast Forward biedt mij de gelegenheid om mezelf persoonlijk en zakelijk verder te ontwikkelen en het werkveld te ontdekken. Op deze manier kom ik er steeds beter achter wat voor werkzaamheden ik echt leuk vind om te doen en wat voor soort organisatie bij mij past. Je bent al aan het werk, maar krijgt tegelijkertijd de mogelijkheid om nog zoveel te leren. 

Wat heb je al zoal gedaan als Fast Forward trainee?
Vanaf oktober ben ik gestart als trainee bij Circulus-Berkel. Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor negen gemeenten. Ik ben hier projectcoördinator van o.a. een scholenprogramma CleanWise waarbij scholen de mogelijkheid krijgen om afval gescheiden in te zamelen en heb ik voor mijn collega’s de Landelijke Opschoondag georganiseerd. 

Je bent al aan het werk, maar krijgt tegelijkertijd de mogelijkheid om nog zoveel te leren. 

Wat vind je het leukste aan je traineeship?
Naast de kans om bij drie verschillende organisaties voor acht maanden te werken, vind ik de verschillende workshops ontzettend waardevol. De ene module gaat het over personal branding en de andere weer over projectmanagement. 

Daarnaast vind ik leuk om samen te komen met mijn mede trainees en onze ervaringen bij de verschillende bedrijven uit te wisselen. Je merkt dat iedereen in hetzelfde schuitje zit en je leert veel van hoe iedereen het op zijn eigen manier aanpakt. De groep is divers qua achtergrond maar vult elkaar goed aan. Er ontstaan echte vriendschappen!

Wat heb je al geleerd en waar kijk je naar uit?
Op dit moment heb ik al veel geleerd uit mijn eerste opdracht. Een aantal werkzaamheden wat ik leuk vind om te doen en ook wat voor soort werkomgeving (niet) bij mij past. 

Ik kijk er erg naar uit om vanaf juli weer te starten met een nieuwe opdracht. Ik hoop dit te mogen doen in een dynamische werkomgeving met een opdracht waarbij ik al mijn energie kan gebruiken, klantgericht kan werken, andere in beweging kan brengen en verder kan ontdekken. 

Zou je het andere afgestudeerden aanraden?
Ik zou Fast Forward zeker aan andere afstudeerders aanraden. Vooral om de kans te pakken om acht maanden bij drie verschillende bedrijven de slag te gaan. Je leert op deze manier zo goed wat wel bij je past en ook wat niet bij je past. Daarnaast leer je zoveel van mede-trainees en je collega’s, je bouwt in een korte tijd een groot netwerk op!

Gerelateerde artikelen

Ervaring: Jordan is Fast Forward Trainee bij Sportverlichting.com Onderwijs

Ervaring: Jordan is Fast Forward Trainee bij Sportverlichting.com

14 mei 2020
Gerecycled textiel Onderzoek

Docenten winnen award met paper over duurzaamheid binnen Fashion and Textile Technologies

20 april 2020
Fashion Textile Technologies studente Rachel Lourens ontwerpt kleding voor blinde vrouwen Studentenleven

Studente Rachel Lourens ontwerpt kleding voor blinde vrouwen