Enschede - Stadscampus
Corporate

Goed nieuws: Saxion wordt niet gekort

Leestijd Minuten

Minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - OCW) heeft laten weten dat ze de negatieve effecten van de herverdeling voor het hoger onderwijs met geld uit de voorjaarsnota 2019 compenseert. Dit betekent voor Saxion dat de korting van vier miljoen euro per jaar waar in eerste instantie sprake van zou zijn van de baan is.

Anka Mulder: "Dit is goed nieuws. Ons verhaal is met steun van onze partners in de regio gehoord. We blijven ondertussen wel letten op de lange termijn. Want in het rapport Van Rijn staan punten die mogelijk nadelig zijn op de langere termijn zoals de toegankelijkheid van onderwijs in krimpende regio’s, bekostiging bètatechniek en praktijkgericht onderzoek. Dit hebben we, samen met de regionale hogescholen Zuyd, Zeeland en Hanze, neergelegd bij de vaste kamer commissie Onderwijs Cultuur en Wetenschap met het aanbod om daarover graag met ze in gesprek te gaan.” 

'Wissels om'

Afgelopen maandag, 1 juli 2019, vond een debat over de herverdeling van de bekostiging in het hoger onderwijs en onderzoek plaats met de Vaste Kamercommissie OCW.  De adviescommissie Van Rijn had minister Van Engelshoven een pakket maatregelen voorgesteld (PDF: rapport ‘Wissels om’) om de knelpunten in het hoger onderwijs aan te pakken.

Gerelateerde artikelen

Saxion start met nieuwe, unieke interieur- en branding opleiding in Deventer Onderwijs

Saxion start nieuwe interieur- en branding opleiding: Interior Brand Identity

25 april 2024
Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion Corporate

Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion

23 april 2024
Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede Corporate

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede