_R4A7640_Jerome Wassenaar.jpg
Studentenleven

Oud-teamleden helpen Solar Team Twente met generale repetitie

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Solar Team Twente heeft afgelopen weekend ter voorbereiding op de Bridgestone World Solar Challenge een racesimulatie gehouden op Vliegbasis Deelen. Onder barre omstandigheden werd er geoefend op het rijden in konvooi en het uitvoeren van protocollen.

Tijdens de racesimulatie oefenden de teamleden van het Twentse solarteam met mogelijke scenario’s die tijdens de race in Australië voor kunnen komen: inhaalacties, reparaties van kapotte onderdelen en controlstops worden gesimuleerd. De oefening werd georganiseerd door ervaren teamleden van voorgaande edities. “Tijdens het weekend leren de teamleden wat hun bijdrage is tijdens de Bridgestone World Solar Challenge en wat hun taken zijn. Wij ondersteunen het team daarin tijdens dit weekend,” vertelt Katrin Semlianoi, zelf teamlid in 2009.  

Met de regen van afgelopen dagen waren de omstandigheden anders dan straks in Australië. “Het is een goede training om scherp te blijven en gefocust te zijn. Dat moeten we in Australië straks met de warmte natuurlijk ook,” aldus Hidde de Vries, de eerste coureur van het weekend. Op 13 oktober staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, de prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. 

Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke én een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Solar Team Twente naar meest extreme en uitdagende zonnerace ter wereld Studentenleven

Solar Team Twente naar meest extreme en uitdagende zonnerace ter wereld

31 januari 2024
Studentenleven

Hjalmar was accountmanager bij Solar Team Twente: ‘Ik weet nu dat ik definitief deze richting op wil’

08 december 2023
Studentenleven

Danique reed de Red X over de finish in Adelaide: ‘Echt supergaaf!’