Waar diabetespatiënten vrij gemakkelijk hun bloedsuiker kunnen meten zijn er vooralsnog geen handzame methoden om direct insuline te meten. Twee lectoraten van Saxion werken samen met het bedrijfsleven om dit in de toekomst mogelijk te maken. "Wij kijken naar een praktijkvraag en zoeken daar een bestaande technologie bij," zegt lector Martin Bennink.

Deze week presenteert het onderzoeksteam van Martin Bennink (Saxion-lector NanoBio) samen met de onderzoeksgroep NanoPhysics (lector Cas Damen) een prototype van hun meetapparaat om insuline te meten. In samenwerking met het bedrijfsleven proberen zij de brug te slaan tussen fundamentele wetenschappelijke inzichten en een praktische toepassing.

>> Lees het volledige artikel op ScienceGuide

Gerelateerde artikelen

Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk. Onderzoek

Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk.

10 mei 2019
Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven Onderzoek

Saxion en SRON brengen ruimtevaarttechnologie naar regionale bedrijven

01 april 2019
NanoLab Onderzoek

'Nano is onzichtbaar en ongrijpbaar, maar gaat ons enorme voordelen bieden'