Student doet een proef

Life Science, Engineering & Design

Ligt jouw toekomst in het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten? Onderzoek en experimenteer je graag in een lab? Dan is de Academie Life Science , Engineering and Design iets voor jou! We bieden opleidingen aan in Deventer en Enschede.

Voor bedrijven

We houden onze opleidingen up-to-date door een nauwe samenwerking met de praktijk. Het beroepenveld is een essentieel klankbord voor ons. Benieuwd naar de mogelijkheden voor stage, afstuderen of andere samenwerking? Hieronder lees je meer!

Met de inzet van ongeveer 120 medewerkers biedt onze academie onderwijs aan ongeveer 1.900 studenten. In onze moderne practicumruimtes, laboratoria en technische werkplaatsen zetten zij hun eerste stappen in het vakgebied. Daarnaast doen ze ervaring op in de praktijk.

Heb je een stageplek of een opdracht voor een afstudeerder? Dien je aanvraag in via ons Stage Informatie Systeem of neem contact op met een van de volgende contactpersonen.

Enschede
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemische Technologie
Contactpersoon: mevr. Angelique Geesing
Telefoon: 088 019 5366
E-mail: sab.led@saxion.nl

Chemie (+ Crime Science) en Forensisch Onderzoek
Contactpersoon: mevr. Mayra Meijer
Telefoon: 088 019 1904
E-mail: sab.led@saxion.nl

Elektrotechniek en Technische Informatica
Contactpersoon: mevr. Paulien Smit
Telefoon: 088 019 6015
E-mail: sab.led@saxion.nl

Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen
Contactpersoon: mevr. Susan Kok
Telefoon: 088 019 1035
E-mail: sab.led@saxion.nl

Technische Natuurkunde en Mechatronica
Contactpersoon: mevr. Gungor Polat
Telefoon: 088 019 1601
E-mail: sab.led@saxion.nl

Deventer
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Contactpersoon: dhr. Hans Gelten
Telefoon: 088 0191581
E-mail: j.a.p.gelten@saxion.nl 

Chemie
Contactpersoon: dhr. Albert Baas
Telefoon: 088 019 3061
E-mail: a.w.baas@saxion.nl

Behoefte aan een frisse blik? Hulp nodig bij het ontwikkelen van een nieuw concept? Denk dan eens aan de mogelijkheden om een project te doen met Saxion.

Doe mee aan de Internationale Projectweek
Tijdens de jaarlijkse Internationale Projectweek werken onze studenten, leerlingen van de middelbare school én internationale gaststudenten samen aan project voor een bedrijf.

Stuur een projectopdracht in
Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuw concept? Stuur je projectopdracht in een laat onze studenten hiermee aan de slag gaan.

Benieuwd wat er nog meer kan?
Neem contact op met:

Niek van Toor
Projectleider International Projectweek
088 - 019 1435
projectweek.led@saxion.nl

LED heeft samenwerkingsverbanden met:

  • DEMCOM, een technologieleverancier van mechatronische producten en systemen. Zij houden zich vooral bezig met ontwikkeling, productie, OEM-activiteiten en participatie.
  • Pentair Proces Technologies is onderdeel van de waterdivisie van Pentair en levert wereldwijd vernieuwende producten en systemen voor het zuiveren (X-Flow, Filtrix), verpompen (Nijhuis), opslaan en beleven van water. Bij de Twentse Pentair bedrijven ligt de focus op het leveren van oplossingen op basis van membraantechnologie voor toepassing bij (drink)waterbereiding en afvalwaterzuivering, en in de dranken- , voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. 
  • Siemens Oil & Gas Oil & Gas is een offshore-specialist, met productie- en onderhoudsfaciliteiten voor onder andere compressie-installaties. 
  • Mesa+ is een van de grootste nanotechnologische research instituten van de wereld. Binnen Mesa+ wordt natuurkunde, elektrotechniek, scheikunde en wiskunde verbonden met internationale samenwerking in wetenschap en onderwijs. 

Jaarlijks gaan veel van onze stagiairs en afstudeerders naar deze bedrijven. Op hun beurt komen zij naar Saxion voor gastcolleges en projecten. De samenwerkingsverbanden leveren een grote bijdrage aan onze onderwijsprogramma’s. 

Studenten in het laboratorium

Met het doen van toegepast onderzoek helpen we organisaties met vraagstukken waar ze in de dagelijkse praktijk mee worstelen...

EVENTS VAN DEZE ACADEMIE

Onderzoek

Met het doen van toegepast onderzoek helpen we organisaties met vraagstukken waar ze in de dagelijkse praktijk mee worstelen. Het succesvol ontwikkelen van innovatieve toepassingen die het leven makkelijker, slimmer, prettiger of betaalbaarder maken, gaat de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen bij al onze opleidingen. 

De Academie Life Science, Engineering en Design heeft enkele lectoraten die in hun onderzoek veelvuldig samenwerken met andere partijen. Ook interesse om samen te werken? Kijk bij de lectoraten wat we te bieden hebben:

Student Chemie in het laboratorium

Onderwijs

Bij onze academie vind je een breed aanbod aan technische opleidingen in Deventer en Enschede. We beschikken over grote practicum ruimtes, vernieuwde laboratoria en technische werkplaatsen voor het onderwijs.

Parttime School Mechatronica
Liggen jouw interesses op het gebied van mechatronica? Maar wil of kun je niet fulltime met een opleiding bezig zijn? Volg dan een deeltijdopleiding bij Saxion Parttime School.
Meer over Mechatronica in deeltijd

Parttime School Werktuigbouwkunde
Wil jij je verder verdiepen in het vakgebied werktuigbouwkunde maar niet in voltijd? Volg dan de deeltijdopleiding werktuigbouwkunde bij Saxion Parttime School.
Meer over Werktuigbouwkunde in deeltijd

Parttime School Elektrotechniek
Wil je naast je werk een hbo-diploma elektrotechniek halen? Saxion biedt een deeltijdopleiding Elektrotechniek aan. Hierin richt jij je op het ontwerpen en bedenken van de energienetwerken van de toekomst.
Meer over Elektrotechniek in deeltijd

Wil je een technische studie volgen, maar heb je tijdens je vooropleiding (te) weinig wiskunde gehad? Volg dan eerst onze cursus basisvaardigheden Wiskunde.

In acht lessen werk je aan vraagstukken en verbeter je je rekenvaardigheden. De cursus is bedoeld voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij wiskunde.

Waar en wanneer?
Saxion Enschede
Februari-april 2018
Dinsdag, van 16.00 – 18.00 uur

Kosten
De cursus kost € 150,- (inclusief lesmateriaal). De cursus gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen.

Aanmelden
Ook je wiskundekennis verbeteren? Stuur dan een mail naar wiskunde@saxion.nl. Vergeet niet je gegevens (naam, adres, woonplaats en opleiding) mee te sturen.

Volg jij een technische opleiding, sta je gemiddeld een 7,5 en woon je in Twente? Dan kom je misschien in aanmerking op de Sanderinkbeurs. Lees meer over de beurs op StichtingGerardSanderink.nl.

Voor welke opleidingen?

Nóg meer uit je studie halen? Sluit je dan aan bij een studievereniging en ga mee naar bijvoorbeeld congressen en lezingen. Onze studieverenigingen organiseren naast deze activiteiten ook regelmatig feesten en borrels. Bij LED hebben we 5 studieverenigingen:

  • Sv IDent (Forensisch Onderzoek en Crime Science)
  • Sv WATT (Elektrotechniek & Technische Natuurkunde)
  • Sv Archimedes (Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Mechatronica en Chemische Technologie)
  • Sv Oxytoc (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek & Chemie, locatie  Enschede)
  • Sv LABor (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek & Chemie, locatie Deventer).

Bekijk het ontwikkelgesprek van:

Nieuws van deze academie

Solar Team Twente

Het Solar Team bestaat uit enthousiaste techniekstudenten van Saxion en Universiteit Twente. Dus ook van onze academie! Het team heeft één doel: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge; een race van 3.000 kilometer dwars door het woeste landschap van Australië. In samenwerking met het Twentse bedrijfsleven bouwt, test en racet het team elke twee jaar hun zonneauto naar de finish in Adelaide.

solar-team.jpg

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op! 

Locatie Enschede
Desiana Williams-Peeters
088 – 019 1422
frontoffice.led@saxion.nl

Locatie Deventer
Marijke Ilsink
088 – 019 3020
m.ilsink@saxion.nl