Student doet een proef

Life Science, Engineering & Design

Ligt jouw toekomst in het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten? Onderzoek en experimenteer je graag in een lab? Dan is de academie Life Science, Engineering and Design (LED) iets voor jou! We bieden opleidingen aan in Deventer en Enschede.

Voor bedrijven

We houden onze opleidingen up-to-date door een nauwe samenwerking met de praktijk. Het beroepenveld is een essentieel klankbord voor ons. Benieuwd naar de mogelijkheden voor stage, afstuderen of andere samenwerking? Hieronder lees je meer!

Een stagiair of afstudeerder levert een waardevolle bijdrage aan je bedrijf of organisatie.  
Is dit je eerste aanvraag bij Saxion of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste opleiding? Beschrijf dan kort je opdracht in ons aanvraagformulier. Weet je al welke opleiding je zoekt? In het aanvraagformulier vind je rechtstreeks contactgegevens van de stage- of afstudeercoördinator van de betreffende opleiding.

Behoefte aan een frisse blik? Hulp nodig bij het ontwikkelen van een nieuw concept? Denk dan eens aan de mogelijkheden om een project te doen met Saxion.

Doe mee aan de Internationale Projectweek
Tijdens de jaarlijkse Internationale Projectweek werken onze studenten, leerlingen van de middelbare school én internationale gaststudenten samen aan project voor een bedrijf.

Stuur een projectopdracht in
Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuw concept? Stuur je projectopdracht in een laat onze studenten hiermee aan de slag gaan.

Benieuwd wat er nog meer kan?
Neem contact op met:

Niek van Toor
Projectleider International Projectweek
088 - 019 1435
projectweek.led@saxion.nl

Studenten in het laboratorium - opleiding Chemische Technologie Saxion

Met het doen van toegepast onderzoek helpen we organisaties met vraagstukken waar ze in de dagelijkse praktijk mee worstelen.

EVENTS VAN DEZE ACADEMIE

Onderzoek

Met het doen van toegepast onderzoek helpen we organisaties met vraagstukken waar ze in de dagelijkse praktijk mee worstelen. Het succesvol ontwikkelen van innovatieve toepassingen die het leven makkelijker, slimmer, prettiger of betaalbaarder maken, gaat de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen bij al onze opleidingen. 

De Academie Life Science, Engineering en Design heeft enkele lectoraten die in hun onderzoek veelvuldig samenwerken met andere partijen. Ook interesse om samen te werken? Kijk bij de lectoraten wat we te bieden hebben:

Student Chemie in het laboratorium saxion

Onderwijs

Bij onze academie vind je een breed aanbod aan technische opleidingen in Deventer en Enschede. We beschikken over grote practicum ruimtes, vernieuwde laboratoria en technische werkplaatsen voor het onderwijs.

Parttime School Mechatronica
Liggen jouw interesses op het gebied van mechatronica? Maar wil of kun je niet fulltime met een opleiding bezig zijn? Volg dan een deeltijdopleiding bij Saxion Parttime School.
Meer over Mechatronica in deeltijd

Parttime School Werktuigbouwkunde
Wil jij je verder verdiepen in het vakgebied werktuigbouwkunde maar niet in voltijd? Volg dan de deeltijdopleiding werktuigbouwkunde bij Saxion Parttime School.
Meer over Werktuigbouwkunde in deeltijd

Parttime School Elektrotechniek
Wil je naast je werk een hbo-diploma elektrotechniek halen? Saxion biedt een deeltijdopleiding Elektrotechniek aan. Hierin richt jij je op het ontwerpen en bedenken van de energienetwerken van de toekomst.
Meer over Elektrotechniek in deeltijd

Nóg meer uit je studie halen? Sluit je dan aan bij een studievereniging en ga mee naar bijvoorbeeld congressen en lezingen. Onze studieverenigingen organiseren naast deze activiteiten ook regelmatig feesten en borrels. Bij LED hebben we 5 studieverenigingen:

  • Sv IDent (Forensisch Onderzoek en Crime Science)
  • Sv WATT (Elektrotechniek & Technische Natuurkunde)
  • Sv Archimedes (Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Mechatronica en Chemische Technologie)
  • Sv Oxytoc (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek & Chemie, locatie  Enschede)
  • Sv LABor (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek & Chemie, locatie Deventer).

Nieuws van deze academie

Solar Team Twente

Het Solar Team bestaat uit enthousiaste techniekstudenten van Saxion en Universiteit Twente. Dus ook van onze academie! Het team heeft één doel: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge; een race van 3.000 kilometer dwars door het woeste landschap van Australië. In samenwerking met het Twentse bedrijfsleven bouwt, test en racet het team elke twee jaar hun zonneauto naar de finish in Adelaide.

solar-team.jpg

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!