Coronavirus communicatie Saxion
Organisatie

Update 27 - Kwalitatief goed onderwijs verspreid over de lesdag(en) 

Leestijd Minuten

In deze update nemen we je mee in hoe het rooster voor kwartiel 1 tot stand komt en wat wij eraan doen zodat onze studenten en medewerkers straks veilig kunnen studeren en werken in de gebouwen van Saxion.

Onderwijs spreiden over de lesdag(en)  

Door de (regionale) openbaar vervoeraanbieders is nadrukkelijk verzocht om de spits (tussen 08.00 en 09.00 uur en tussen 15.30 en 18.30 uur) te blijven mijden. Om deze reden dienen we zowel de toestroom als de uitstroom van onze studenten van en naar de Saxion-gebouwen te reguleren. Er mag dus in beperkte mate gereisd worden in de spits. Saxion start daarom om 08.30 uur met praktijkonderwijs in specifieke lokalen voor een kleine groep studenten. De overige lessen starten om 09.30 uur met voldoende spreiding over de gehele dag.   

Met deze uitgangspunten zijn we aan de slag om een optimaal rooster te maken. Dit wordt in de zomer afgerond en het definitieve rooster wordt uiterlijk 24 augustus gepubliceerd. Het aantal studenten dat voor de coronacrisis met het openbaar vervoer kwam is door de huidige omstandigheden teruggebracht naar 40%. Aan de hand hiervan berekenen we hoeveel studenten er per tijdslot richting onze gebouwen kunnen reizen. Met deze kennis gaan we de toestroom naar onze gebouwen reguleren. Dit doen we in overleg met alle academies en de openbaar vervoeraanbieders. 

Hoe faciliteert Saxion veilig studeren en werken op de locaties?  

We streven naar een optimale inrichting van de gebouwen met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, waaronder de 1,5 meter-regel. Uitgangspunt is om dat zo gastvrij en zo ‘normaal’ mogelijk te doen, zodat het voor medewerkers en studenten gemakkelijk is zich hieraan te houden. De gebouwen zijn zodanig ingericht dat je 1,5 meter tussen studeer- en werkplekken kunt waarborgen en er wordt bewust en met aandacht omgegaan met het bewaren van gepaste afstand tijdens het passeren van elkaar. Let op je eigen veiligheid maar ook op die van andere mensen binnen de gebouwen van Saxion.  

Wanneer je na de zomervakantie in de Saxion-gebouwen komt, kun je via duidelijke routing-stickers en het toepassen van eenrichtingsverkeer in de trappenhuizen eenvoudig je weg in de gebouwen vinden. Bij binnenkomst kun je je handen desinfecteren en de toiletten worden vaker schoongemaakt tijdens een werkdag. De gebruikte werk- en studeerplekken worden aan het begin van elke werkdag, vroeg in de ochtend, schoongemaakt. Op het gebied van ventilatie kennen de gebouwen van Saxion verschillende luchtbehandelingssystemen waarbij overal gebruik wordt gemaakt van ‘verse’ lucht. 

Introductieweek   

Achtduizend nieuwe studenten stromen dit jaar de Saxion-opleidingen binnen. Grotendeels digitaal. Dus wordt er voor hen een uitgebreid online festivalterrein opgezet. Met tenten voor de verschillende academies en funplekken waar bijvoorbeeld een pubquiz gehouden kan worden. Daarnaast worden er kleinere groepen binnen de klassen gemaakt, met daarin studentcoaches (ouderejaars studenten). 

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord.

Gerelateerde artikelen

Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

14-09-2020 Corona-update: Wat te doen bij (mogelijke) besmetting?

14 september 2020
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

09-09-2020 Corona-update: Student positief getest

9 september 2020
BL1.jpg Onderwijs

Saxion sluit bizar studiejaar op symbolische wijze