Coronavirus communicatie Saxion
Organisatie

Update 8: Studenten en medewerkers terug naar Nederland

Leestijd Minuten

Het College van Bestuur heeft besloten om studenten en medewerkers van Saxion die momenteel in het buitenland zijn voor studie of werk, op te roepen zo spoedig mogelijk terug te keren naar Nederland. Dit is besloten omdat in veel landen onzekerheid heerst in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en het internationale reisverkeer steeds meer beperkingen kent.

Uiteraard moet het wel mogelijk zijn om terug te komen. Daarin staat de veiligheid van student en medewerkers voorop. In bepaalde gevallen kan het beter zijn dat degene op locatie blijft in plaats van een ongewisse terugreis te ondernemen. De academies staan met de studenten en medewerkers in contact om samen te bekijken wat nodig en passend is.  

Reizen naar het buitenland  

Ook heeft Saxion het beleid van studie- en dienstreizen aangescherpt. Tot nader bericht vinden er geen reizen vanuit Saxion meer plaats naar het buitenland.    

Contact  

Ben je in het buitenland voor studie of werk, neem dan zo snel mogelijk contact op met je academie voor een eventuele repatriëring. Daarnaast is het van belang je te houden aan het reisprotocol van het land waaruit je vertrekt. 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs