Ondertekening overeenkomst HCS en Saxion
Organisatie

HCS en Saxion tekenen overeenkomst

Leestijd Minuten

Financiële serviceorganisatie HCS en Hogeschool Saxion hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitvoering van de opleiding Ziektewet Casemanagement. Hiermee bieden zij gezamenlijk een officiële casemanagementopleiding op post hbo-niveau.

Opleiding Ziektewet Casemanagement

Met de opleiding Ziektewet Casemanagement kunnen HR-professionals met een hbo-vooropleiding zich specialiseren in verzuimproblematiek en re-integratie als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Een Ziektewet casemanager werkt voor zowel de werkgever als de uitkeringsgerechtigde. Hierdoor ontstaat een effectieve relatie met de ex-werknemer, waar alle partijen voordeel van hebben. Caroline van de Molen, directeur Academie Mens en Arbeid van Saxion: “De samenwerking met HCS leidt tot een actueel en gewenst post-hbo aanbod op het brede terrein van ‘werk’. Het opleidingstraject omvat lesuren en praktijkdagen. Zo wordt de kandidaat goed uitgerust met kennis op het gebied van sociale zekerheid en de juiste houding en communicatievaardigheden.”

Combineren van kennis

Saxion is een kennisinstelling voor het hoger beroepsonderwijs, biedt uiteenlopende opleidingen (bachelor, master, associate degree, voltijd, deeltijd en cursorisch) en verricht toegepast onderzoek. De wisselwerking tussen mens en technologie staat daarbij centraal. HCS is specialist in begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en ondersteunt werkgevers met slimme oplossingen bij complexe sociale regelgeving. HCS combineert expertise, data en geavanceerde technologie tot gerichte services en praktische tools. De nieuwe opleiding wordt nu verder ontwikkeld en zal naar verwachting na de zomervakantie van start gaan.

Over HCS

HCS is een financiële serviceorganisatie met meer dan 3.400 opdrachtgevers. De organisatie zet zich in voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid en het financieel rendement van werknemers. HCS verleent haar diensten aan werkgevers, werknemers en verzekeraars en werkt hierin samen met intermediairs. HCS is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Lotte 1.jpg Business

Alumnus Lotte helpt medewerkers ontwikkelen bij de Politie

2 juli 2020
promo foto Wim & Aart.jpg Ondernemerschap

Docent Aart wil met e-book en muziek kinderen in hun kracht zetten

16 juni 2020
Cursusaanbod Mens en Arbeid Organisatie

Margolin kiest voor maatwerktraject Arbeidsdeskundige