Ondertekening overeenkomst HCS en Saxion
Organisatie

HCS en Saxion tekenen overeenkomst

Leestijd Minuten

Financiële serviceorganisatie HCS en Hogeschool Saxion hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitvoering van de opleiding Ziektewet Casemanagement. Hiermee bieden zij gezamenlijk een officiële casemanagementopleiding op post hbo-niveau.

Opleiding Ziektewet Casemanagement

Met de opleiding Ziektewet Casemanagement kunnen HR-professionals met een hbo-vooropleiding zich specialiseren in verzuimproblematiek en re-integratie als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Een Ziektewet casemanager werkt voor zowel de werkgever als de uitkeringsgerechtigde. Hierdoor ontstaat een effectieve relatie met de ex-werknemer, waar alle partijen voordeel van hebben. Caroline van de Molen, directeur Academie Mens en Arbeid van Saxion: “De samenwerking met HCS leidt tot een actueel en gewenst post-hbo aanbod op het brede terrein van ‘werk’. Het opleidingstraject omvat lesuren en praktijkdagen. Zo wordt de kandidaat goed uitgerust met kennis op het gebied van sociale zekerheid en de juiste houding en communicatievaardigheden.”

Combineren van kennis

Saxion is een kennisinstelling voor het hoger beroepsonderwijs, biedt uiteenlopende opleidingen (bachelor, master, associate degree, voltijd, deeltijd en cursorisch) en verricht toegepast onderzoek. De wisselwerking tussen mens en technologie staat daarbij centraal. HCS is specialist in begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en ondersteunt werkgevers met slimme oplossingen bij complexe sociale regelgeving. HCS combineert expertise, data en geavanceerde technologie tot gerichte services en praktische tools. De nieuwe opleiding wordt nu verder ontwikkeld en zal naar verwachting na de zomervakantie van start gaan.

Over HCS

HCS is een financiële serviceorganisatie met meer dan 3.400 opdrachtgevers. De organisatie zet zich in voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid en het financieel rendement van werknemers. HCS verleent haar diensten aan werkgevers, werknemers en verzekeraars en werkt hierin samen met intermediairs. HCS is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Saxion-studenten Organisatie

AMA 40 jaar: Congres Waardig werk | Decent Work

09 mei 2022
Saxion-studenten Event

AMA 40 jaar: Congres Waardig werk | Decent Work

4 oktober 2022 Almelo Erve Asito Heracles stadion
Stagiair Remi zit lachend aan een tafel bij Print.com Studentenleven

Remi vond de klik met het HR-vak tijdens haar stage bij Print.com