Solar Team Twente is klaar voor 2021!
Studentenleven

Solar Team Twente is klaar voor 2021!

Leestijd Minuten

Een nieuwe generatie ambitieuze studenten is klaar voor de uitdaging ​​en vastbesloten om de Bridgestone World Solar Challenge 2021 te winnen. De negentien studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente hebben hun plannen voor deze editie vastgesteld.

Een wereldtitel voor Twente?

Het studententeam uit Enschede leek tijdens het vorige wereldkampioenschap in Australië op weg naar de titel, totdat zonnneauto RED E van de weg waaide wegens noodweer. Ondanks het ongeluk was het team ervan overtuigd dat zij de beste zonneauto van de competitie hadden. De komende twaalf maanden zal een nieuw team wederom proberen de meest efficiënte zonneauto te bouwen, om daarmee in 2021 de wereldtitel naar Twente te halen.

Innovaties en regelgeving voor de nieuwe zonneauto

De belangrijkste aandachtspunt bij het bouwen van de nieuwe auto is het verbeteren van de accu en de zonnepanelen om het beschikbare vermogen te vergroten. Daarnaast wordt gewerkt aan het verbeteren van de elektromotor, welke door het team uit Twente sinds 2013 zelf ontwikkeld wordt. Een interessante regelwijziging voor de race is dat auto’s met slechts drie wielen ook zijn toegestaan. Dit resulteert in nieuwe uitdagingen bij het ontwerpen van de auto en zal de onthullingen van de auto’s van de concurrentie nog interessanter maken.

Focus op duurzaamheid en nieuwe sectoren

Het nieuwe team zal zich ook richten op het verduurzamen van haar eigen activiteiten en op het toepassen van haar innovaties in andere sectoren. Solar Team Twente innoveert met name voor duurzamere mobiliteit, maar de ontwikkelde technologieën kunnen ook grote voordelen hebben voor andere sectoren. Het solarteam wil contact leggen met verschillende industrieën om een grotere verandering teweeg te brengen en anderen te inspireren om duurzame en innovatieve producten te ontwikkelen.

Kicking off editie ’21

Dit project zou niet mogelijk zijn zonder nauw samen te werken met verschillende bedrijven. Met meer dan 150 partners in de afgelopen editie is Solar Team Twente altijd op zoek naar manieren om haar netwerk uit te breiden. Gesteund door dit netwerk zullen zij op 22 oktober 2021 de strijd in Australië aangaan. 

Gerelateerde artikelen

Solar Team Twente_Foto Martina Ketelaar Studentenleven

Geen wereldkampioenschap voor zonneauto's, maar Solar Team Twente zit niet bij pakken neer

12 februari 2021
Geef jij de nieuwe zonneauto van Solar Team Twente een nieuwe naam? - Foto: Martina Ketelaar Studentenleven

Geef jij de nieuwe zonneauto van Solar Team Twente een nieuwe naam?

21 december 2020
Twee podiumplaatsen voor Solar Team Twente in 24-uurs race voor zonneauto's - Foto: Martine Ketelaar Studentenleven

Twee podiumplaatsen voor Solar Team Twente in 24-uurs race voor zonneauto's