Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

09-09-2020 Corona-update: Student positief getest

Leestijd Minuten

Een student van Saxion, die op 3 september enkele lessen heeft gevolgd in Deventer, heeft laten weten positief getest te zijn op corona. Deze persoon is momenteel 10 dagen thuis in quarantaine, samen met gezinsleden. We hebben begrepen dat het naar omstandigheden gelukkig goed gaat met deze student.

In verband met privacy doen wij geen verdere mededelingen. De betreffende klas en docenten met wie op school contact is geweest, zijn geïnformeerd. De GGD is een bron- en contactonderzoek gestart.  

Bron- en contactonderzoek 

De betreffende student is tijdens de besmettelijke periode in de hoofdlocatie van Saxion in Deventer geweest. De GGD is bezig met een bron- en contactonderzoek. Daarbij worden de contacten van de student nagegaan vanaf twee dagen vóór het ontstaan van de klachten tot het moment van quarantaine. Afhankelijk van de intensiteit van het contact (onderlinge afstand en duur van het contact) adviseert de GGD maatregelen als quarantaine of alertheid op mogelijke klachten.  

Met betrekking tot het coronavirus laten we ons in onze besluiten en vervolgstappen leiden door de GGD en het RIVM. We doen er uiteraard alles aan om besmettingen in onze gebouwen te voorkomen zoals looproutes, extra schoonmaak en de 1,5 meter afstand maatregel. Het belangrijkst blijft natuurlijk dat je als student of medewerker niet naar onze gebouwen komt als je klachten hebt!  

Klachten?  

Blijf thuis en maak een afspraak voor een coronatest. Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Je kunt op 2 manieren een afspraak maken. 

  1. Bel voor een afspraak met (0800) 12 02 (van 8.00 – 20.00 uur). Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand (staat o.a. op je ID-kaart). 
  2. Of maak online een afspraak via www.coronatest.nl (je logt in met je DigiD). 

Voor algemene vragen en antwoorden over het coronavirus verwijzen wij je naar de website van het RIVM. Heb je vragen over de test en quarantaine, kijk dan op de website van de GGD.  

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord. 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs