volwassenen in een klassenopstelling
Organisatie

Saxion en IVA Opleidingen starten opleiding AOV en Letselschade voor arbeidsdeskundigen

Leestijd Minuten

IVA Opleidingen en hogeschool Saxion starten een nieuwe opleiding voor arbeidsdeskundigen. In de unieke post-hbo opleiding AOV en Letselschade leren cursisten alles over het re-integreren van een ondernemer en het goed uitvoeren van een letselschadedossier.

“De vraag naar arbeidsdeskundigen met kennis van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en letselschade stijgt”, vertelt Geriët van de Vis, directeur en eigenaar van IVA Opleidingen. “Tot nu toe ontbrak een gedegen opleiding voor dit werkveld. Samen met Saxion ontwikkelden we een specialistische opleiding. Deze bereidt arbeidsdeskundigen voor op actuele vraagstukken. Cursisten leren bijvoorbeeld hoe ze verzekeraars adviseren die niet alleen willen voorzien in een financieel vangnet, maar ook mee willen denken in alternatieve mogelijkheden.”

Bijzondere samenwerking

Niet alleen de opleiding is uniek, ook de samenwerking tussen de twee opleiders is bijzonder. “We bieden allebei vanaf het ontstaan van het vakgebied, zo’n twintig jaar geleden, opleidingen tot arbeidsdeskundige”, legt Trea van der Vecht-Bekkema uit. Zij is als business developer onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van post-hbo opleidingen bij de academie Mens en Arbeid van hogeschool Saxion. “In deze nieuwe opleiding bundelen we onze kennis en expertise. Voor cursisten betekent dit dat ze les krijgen van experts van beide opleiders, gecombineerd met het netwerk uit de praktijk van verzekeraars, arbeidsdeskundig expertisebureaus en re-integratiebedrijven.”

Drie keuzes

“Met de kennis en vaardigheden die je in deze opleiding opdoet, kun je nog beter acteren in het specifieke werkveld van verzekeraars, schadelastbeheersing en voorzieningen”, benadrukt Geriët van de Vis. De opleiding bestaat uit drie onderdelen: basis, AOV en Letselschade. De onderdelen zijn los van elkaar te volgen en elke opleiding rond je af met een examen. Na succesvolle afronding ontvangen de studenten een post-hbo-certificaat.

De basisopleiding start begin 2021. Later in 2021 volgen de opleidingen AOV en Letselschade.

Meer lezen over de opleidingen en aanmelden kan via:

Gerelateerde artikelen

BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!

28 maart 2024
Jade Tuitert (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Niet-aangeboren hersenletsel: het 'afstudeerboek' van Jade is een gat in de markt

11 maart 2024
HRM-praktijklab sociaal ondernemen (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

HRM-praktijklabs brengen theorie en praktijk succesvol samen: 'Studenten leren te denken vanuit de arbeidsmarkt’