Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

14-01-2021 Corona-update: Lockdown wordt verlengd tot 8 februari 2021

Leestijd Minuten

Huidige coronarichtlijnen binnen Saxion blijven ongewijzigd

Op dinsdag 12 januari 2021 maakte het kabinet tijdens de landelijke persconferentie bekend de lockdown in Nederland te verlengen met minstens drie weken. Dat betekent dat de huidige coronarichtlijnen binnen Saxion ongewijzigd blijven. Deze richtlijnen zullen blijven gelden tot 8 februari 2021.  

Tijdens de lockdown blijft online onderwijs en online werken de norm. Een uitzondering geldt voor toetsen die gepland staan op locatie, praktijkonderwijs en de voorzieningen voor kwetsbare studenten en medewerkers.  

Deze verlenging van de lockdown vraagt van onze studenten en medewerkers best weer wat. Het ‘nog even volhouden’ kan lastig zijn”, aldus Anka Mulder, voorzitter College van Bestuur. “Als hogeschool en werkgever snappen we dit en begrijpen we dat je geen ijzer met handen kunt breken.” 

Toetsen op locatie 

Vanaf volgende week staan er weer toetsen op het programma, ook op locatie. Voor de toetsen die op locatie plaatsvinden geldt dat het belangrijk is dat de studenten weten wat de toetsregels zijn. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat studenten weten dat deze toetsen gewoon op locatie doorgaan en dat zij een geldig legitimatiebewijs meenemen. De overige toetsregels in coronatijd vind je hier

Stages en onderzoeksactiviteiten 

Voor stages geldt dat studenten de regels volgen die gelden voor de sector/branche waarin stagegelopen wordt. Als die activiteiten doorgaan, kan de stage ook doorgaan. Onderzoeksactiviteiten kunnen, net als nu, alleen op locatie plaatsvinden als deze strikt locatiegebonden zijn.   

Noodopvang voor de kinderen  

Personeel dat benodigd is voor onderwijsactiviteiten hoort thuis in de lijst van ‘cruciale beroepsgroepen’ om de samenleving draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Dat geldt dus ook voor Saxion-medewerkers. Zij kunnen mogelijk gebruik maken van ‘noodopvang’ voor de kinderen tijdens deze lockdown.  

Wanneer er meer of nieuwe informatie is, hoor je dit zo snel mogelijk via een nieuwe update.  

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord.

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs