Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

03-02-2021 Corona-update: Verlenging lockdown

Leestijd Minuten

In de persconferentie van dinsdag 2 februari heeft Mark Rutte afgekondigd dat de lockdown verlengd wordt tot 2 maart. De avondklok wordt verlengd tot 10 februari. In deze update informeren we je over wat dat betekent voor het rooster van kwartiel 3.

Rooster kwartiel 3 

Tot 2 maart (kwartielweek 3.1 en 3.2) zal het onderwijs, met uitzondering van het praktijkonderwijs en toetsen, online plaatsvinden. Daarvoor worden geplande fysieke lessen zoveel mogelijk omgezet naar online lessen. De aangepaste roosters worden uiterlijk 5 februari gepubliceerd in Xedule. De roosters voor na 2 maart (kwartielweek 3.3 tot en met 3.8) worden vooralsnog niet aangepast. Hiervoor wachten we eerst de volgende persconferentie op 23 februari af.  Ook voor het onderwijs gepland in die kwartielweken ligt er een alternatief plan klaar, voor als de lockdown onverhoopt weer wordt verlengd. Wanneer dat het geval is zullen we de roosters daarop opnieuw aanpassen. 

Avondklok 

Tot 10 februari zijn er geen onderwijsactiviteiten (inclusief toetsen) na 20.00 uur gepland in de Saxion-gebouwen in verband met de avondklok. Hiermee faciliteren we studenten en medewerkers  om op tijd, voor de avondklok, thuis te zijn. Op deze manier is in de meeste gevallen geen verklaring nodig. Mocht je toch in de knel komen met je reistijd, dan kun je hier een ‘Eigen verklaring avondklok’ downloaden als bewijs dat je voor een toets op locatie moest zijn. Daarnaast heeft een student nog een verklaring nodig van Saxion. Hiervoor kun je contact opnemen met het Toetsbureau. 

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord.

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs