Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

25-03-2021 Corona-update: Lockdown verlengd tot en met 20 april

Leestijd Minuten

In de persconferentie van dinsdag 23 maart heeft Mark Rutte laten weten dat de lockdown voor het hoger onderwijs verlengd wordt tot en met 20 april. Ook de avondklok wordt verlengd en vanaf woensdag 31 maart gaat deze naar 22.00 uur.

Dit betekent dat we de komende weken helaas nog vooral thuis studeren en werken. Zodra de beperkende maatregelen door het kabinet worden opgeheven is Saxion klaar voor meer onderwijs(activiteiten) op locatie. 

De uitzonderingen op de lockdown die er tot nu toe zijn, blijven gelden: praktijkonderwijs en toetsen mogen plaatsvinden op locatie. De les- en toetsroosters tot en met dinsdag 20 april worden aangepast aan de verlengde lockdown en avondklok. Dit is uiterlijk maandag 29 maart voor studenten zichtbaar in het rooster. Ook kunnen studenten en medewerkers in specifieke gevallen gebruik blijven maken van een studie- of werkplek op locatie in Enschede of Deventer 

Avondklok naar 22.00 uur 

Tot en met vrijdag 2 april zijn er geen onderwijsactiviteiten (inclusief toetsen) gepland na 20.00 uur in de Saxion-gebouwen. Hiermee faciliteren we studenten en medewerkers om op tijd, voor de avondklok, thuis te zijn. Op deze manier is in de meeste gevallen geen verklaring nodig. Vanaf 5 april vinden er weer toetsen later in de avonduren plaats.   

Wanneer je in de knel komt met je reistijd, kun je hier een ‘Eigen verklaring avondklok’ downloaden als bewijs dat je voor een toets op locatie moest zijn. Daarnaast heeft een student nog een verklaring nodig van Saxion. Hiervoor kun je tot en met vrijdag 2 april contact opnemen met het Toetsbureau. Je kunt voorafgaand aan de toets langskomen in Enschede in F2.78 en in Deventer in B5.38 of bellen met 088 - 019 1662. Vanaf 5 april hanteren we een andere werkwijze. Daar informeren we je later over. 

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs