Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

06-04-2021 Corona-update: Inzet externe locaties bij verdere opening hogeschool

Leestijd Minuten

Wanneer de meeste beperkende maatregelen voor het hoger onderwijs door het kabinet worden opgeheven is Saxion klaar voor meer onderwijs(activiteiten) op locatie. Daarvoor gaan we onder meer gebruik maken van externe locaties: de Deventer Schouwburg en in Enschede het Wilmink-theater en de Grolsch Veste.

Het kabinet heeft het streven dat studenten, wanneer de ontwikkelingen het toelaten, weer één dag per week onderwijs op locatie kunnen krijgen. Achter de schermen werken we hard aan de plannen die ervoor moeten zorgen dat elke student straks daadwerkelijk minstens één keer per week naar de hogeschool kan komen. Door gebruik te maken van externe locaties creëren we hiervoor meer ruimte. We onderzoeken nog voor welk soort onderwijs de externe locaties het meest geschikt zijn. Bij het onderwijs van bijvoorbeeld de internationale opleidingen blijft ook de online toegankelijkheid voor internationale studenten die nog in hun thuisland verblijven een belangrijk uitgangspunt. 

Na de zomer 

We zijn ook druk bezig met de roostering van kwartiel 1 van het volgende studiejaar. We bereiden 2 scenario’s voor: een scenario waarbij we geen rekening hoeven te houden met beperkende maatregelen en een scenario waarbij we de helft van het onderwijs op locatie verzorgen en de helft online, omdat we rekening moeten houden met bijvoorbeeld de 1,5-metermaatregel en groepsgrootte. Met die beperkingen hebben we minder ruimte om onderwijs in de gebouwen te verzorgen. Met deze 2 scenario’s kunnen we op- en afschalen wanneer dat nodig is. 

We houden je op de hoogte van nieuwe informatie, op het moment dat er meer duidelijk wordt tijdens de komende persconferenties. 

Zelftesten 

Tegelijk met de verdere opening van de hogeschool stelt de overheid zelftesten beschikbaar voor studenten en medewerkers. Dit zijn testen die je zelf kunt uitvoeren en die direct een uitslag geven. Het doel hiervan is om de veiligheid op de locaties te bevorderen. Daarom vinden we het belangrijk om zelftests te faciliteren. Het gebruik daarvan is vrijwillig. In een volgende update ontvang je hierover meer informatie. 

Roosters aangepast aan verlengde lockdown en avondklok 

De les- en toetsroosters tot en met dinsdag 20 april zijn aangepast aan de verlengde lockdown en avondklok. De huidige uitzonderingen op de lockdown zijn praktijkonderwijs en toetsen die op locatie plaatsvinden. Ook kunnen studenten en medewerkers in specifieke gevallen gebruik blijven maken van een studie- of werkplek op locatie in Enschede of Deventer. 

Aangepaste coronaregels Duitsland 

Duitsland heeft de coronaregels aangescherpt voor het reizen naar Nederland vanaf dinsdag 6 april 2021. Woon je in Duitsland en studeer of werk je in Nederland dan gelden aangepaste regels. Onder het kopje ‘coronamaatregelen in Duitsland’ vind je linkjes naar meer informatie.

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs