Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

24-06-2021 Corona-update: Versoepelingen coronamaatregelen per 26 juni

Leestijd Minuten

De persconferentie van het kabinet van vrijdag 19 juni, bracht voor alle sectoren van de samenleving versoepelingen. Dat is heel goed nieuws en biedt een mooi perspectief voor de zomervakantie en de periode daarna. In deze update lees je wat de versoepelingen betekenen voor de periode tot aan de zomervakantie. In een volgende update lees je hoe het onderwijs eruitziet na de zomervakantie.  

1,5 meter-maatregel geldt tot 16 augustus 

De 1,5 meter-maatregel blijft in elk geval tot 16 augustus van toepassing waardoor het toegestane personen in een ruimte beperkt is. Kom je voor 16 augustus naar een van de Saxion-locaties, houd dan 1,5 meter afstand van anderen. 

Mondkapjes vanaf 26 juni niet meer verplicht 

Het kabinet kondigde ook aan dat je vanaf zaterdag 26 juni alleen nog een mondkapje hoeft te dragen in situaties waar de 1,5 meter afstand niet kan worden aangehouden. Daarbij moet je denken aan het openbaar vervoer, op luchthavens en op stations. Binnen Saxion is het dragen van een mondkapje vanaf 26 juni dan ook niet langer verplicht, behalve in situaties waarbij de 1,5 meter niet kan worden aangehouden: denk bijvoorbeeld aan praktijkonderwijs. Je kunt natuurlijk zelf kiezen voor het dragen van een mondkapje. Dat is prima. 

Zelftesten 

Het is belangrijk om je te blijven testen met behulp van zelftesten voordat je op locatie komt. We willen iedereen oproepen de zelftesten te blijven gebruiken en zeker ook na terugkeer van vakantie (in buitenland) straks en bij start van het nieuwe studiejaar. Je kunt tot eind juli zelftesten aanvragen via www.zelftestonderwijs.nl

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord

Gerelateerde artikelen

Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

15-09-2021 Corona-update: Versoepelingen met ingang van 25 september

16 september 2021
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

25-08-2021 Corona-update: Welkom (terug) bij Saxion!

25 augustus 2021
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

18-08-2021: Corona-update: Het hoger onderwijs gaat weer open!