Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

25-08-2021 Corona-update: Welkom (terug) bij Saxion!

Leestijd Minuten

De vakantie zit erop. We gaan weer aan de slag, een nieuw studiejaar gaat van start. We zijn heel blij met het besluit van het kabinet dat het hoger onderwijs weer open kan en we geen rekening meer hoeven te houden met de 1,5 meter afstand-regel. We hebben daar allemaal naar uitgekeken. Na anderhalf jaar vooral online te hebben gestudeerd en gewerkt, zijn we eraan toe om elkaar weer te zien en te spreken.

Onderwijs wordt een combinatie van lessen op locatie en online lessen 

We gaan niet helemaal terug naar het onderwijs van vóór corona. Veel studenten en docenten hebben aangegeven het prettig te vinden als sommige activiteiten, zoals slb-gesprekken of hoorcolleges, online blijven. Kortom: een onderwijsmix waarbij een deel van de activiteiten op locatie en een deel online is. Het onderwijzend personeel zal voor onderwijs op locatie weer aanwezig zijn in het gebouw. Ondersteunend personeel dat geen werkzaamheden doet die direct ondersteunend zijn aan het onderwijs moeten van de overheid nog tot 20 september zoveel mogelijk thuiswerken.  

Veilig studeren, wat doen wij? 

We beseffen dat het voor jou ook best spannend kan zijn om weer naar de hogeschool te komen. Weet dat we er alles aan doen om het studeren en werken in onze gebouwen zo veilig mogelijk te maken. Zo zijn er nog steeds verplichte looproutes in het gebouw, dragen we nog mondkapjes als we ons door de algemene ruimtes bewegen, doen we extra schoonmaakrondes en geven we in de collegezalen les aan maximaal 75 personen.  

Wat kun je zelf doen? 

Je kunt ook zelf helpen om het veilig studeren te bevorderen. We vragen je om jezelf door middel van een zelftest te blijven testen op het coronavirus voor je naar Saxion komt. Het kabinet adviseert om dit 2x per week te doen. Via www.zelftestonderwijs.nl kun je gratis zelftests bestellen. Het gebruik van een zelftest is vrijwillig. Heb je klachten die passen bij het coronavirus, dan blijf je thuis en maak je een afspraak om je te laten testen bij de GGD. De zelftest vervangt niet de test van de GGD.   

Ook vaccineren draagt bij aan veilig studeren. Daarom moedigen wij aan dat je je laat vaccineren als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt daarvoor een afspraak maken via www.planjeprik.nl of door te bellen naar de GGD. Je kunt je ook laten prikken zonder afspraak.  

Alle informatie overzichtelijk bij elkaar 

Hoe het onderwijs er dit studiejaar uit gaat zien en wat we allemaal nog meer doen om veilig te kunnen studeren en werken in onze gebouwen hebben we voor je opgesomd in onderstaande infographic.  

(klik om te vergroten)

We verwelkomen je graag weer in onze gebouwen en wensen je een goed en veilig studiejaar. Laten we er samen weer iets moois van maken! #samensaxion   

Met warme groet,   

Anka Mulder, Ineke van Oldeniel en Timo Kos 
College van Bestuur 

Gerelateerde artikelen

Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs

17 januari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

15-01-2022 Corona-update: (Her)opening Saxion