Saxion-student Büchli grijpt goud op EK baanwielrennen
Studentenleven

Oud-student Matthijs Büchli pakt olympisch goud op de teamsprint

Leestijd Minuten

Oud-Saxion-student en baanwielrenner Matthijs Büchli heeft dinsdagochtend met het Nederlands sprintteam een gouden medaille behaald op de Olympische Spelen. In de finale, waarin hij zelf niet meedeed, was Nederland veel te sterk voor Groot-Brittannië.

De oud-student van de Saxion Topsport Academy kwam vanmorgen al vroeg in actie met zijn team tijdens de kwalificatie. Samen met ploeggenoten Roy van den Berg en Harrie Lavreyse zette hij met 42,134 seconden de snelste tijd én een olympisch record neer. Na de kwalificatie hield het toernooi, zoals van tevoren aangekondigd, voor Büchli op en werd hij vervangen door Nijverdaller Jeffrey Hoogland. Hoogland, Van den Berg en Lavreyse behaalden vervolgens zowel in de eerste ronde als in de finale wederom een olympisch record en bezorgden Nederland zo een nieuwe gouden medaille.

Büchli, die komend weekend ook nog in actie komt op het onderdeel keirin, is niet de enige (oud-)student die afgereisd is naar de Olympische Spelen. Naast de al uitgeschakelde oud-Commerciële Economie-student Bas Verwijlen, werd Topsport-student Reshmie Oogink helaas geveld door corona, waardoor ze op het laatste moment toch niet in actie kon komen tijdens het taekwandotoernooi. Gisteren liep oud-student Shanne Braspennincx, eveneens tijdens het baalwielrennen, net het brons mis op de teamsprint. Tot slot strandde huidig Saxion-student en atletiekster Marije van Hunenstijn afgelopen vrijdag in de sprintseries van de 100 meter, maar mag zij het donderdag, samen met onder meer Dafne Schippers, proberen op de estafette. 

Wil jij ook je studie combineren met topsport of een muziekcarrière?

Maak gebruik van onze Talentenregeling!

Gerelateerde artikelen

Marije van Hunenstijn.jpeg Studentenleven

Deze (oud-)Saxion-studenten zijn actief op de Olympische Spelen

27 juli 2021
Bente Jansen (links) en Lysanne van der Wal (rechts) met de kampioensschaal Studentenleven

Social Work-studenten Bente Jansen en Lysanne van der Wal kampioen met FC Twente Vrouwen

02 juni 2021
phoca_thumb_l_02.jpg Studentenleven

Saxion-alumnus Mike Teunissen pakt gele trui in Tour