De eerste Health XR meetup: een terugblik
Organisatie

De eerste Health XR meetup: een terugblik

Leestijd Minuten

Afgelopen dinsdag vond de allereerste HealthXR meetup plaats in het XR lab in Enschede. Er waren gasten fysiek aanwezig, maar er keken ook mensen mee via de livestream. We kijken terug op een geslaagde avond!

Danny Plass – Oude Bos trapte het event af met een welkomstwoordje naar de aanwezigen en gaf vervolgens het woord aan drie interessante sprekers: Maarten van den Broek van SyncVR, Jan Willem van ’t Klooster van UT BMS Lab en Richard Evering van het Saxion-lectoraat Technology, Health & Care.

Alledrie gaven ze een leerzame presentatie over de toepassing van medical XR (Extended Reality) in de praktijk. XR is een verzamelnaam voor Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality (MR).

Na de presentaties was er ruimte voor Virtual Reality demo's door SyncVR, UT BMS Lab, Cherit en VR Medical Sim. Aanwezigen konden diverse dingen uitproberen. De avond werd afgesloten met een borrel. 

Health XR meetup

De Health XR meetup zal elke tien weken georganiseerd worden in het XR-lab van Saxion, met iedere keer nieuwe sprekers en demonstraties op het programma. Ben je benieuwd? Bekijk hieronder de online livestream terug en wie weet zien we je bij de volgende meetup!

Gerelateerde artikelen

Twente sociale diensten verbeteren werkwijze.jpeg Onderzoek

Niet meer graven in een schoenendoos: Twentse sociale diensten verbeteren werkwijze met Saxion-onderzoek

26 oktober 2021
Artificial Intelligence Organisatie

Wat is Internet of Things en hoe zet je dit in je systemen?

21 oktober 2021
Hellen en Geke Onderzoek

Slimme ademhalingstrainer voor kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs