Mathe.jpg
Ondernemerschap

Van meubelzaak naar meubelmerk: Mathé wil het voorbeeld zijn in de meubelbranche

Elçin Çoraklar
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Mathé Booij is student Ondernemerschap en Retail Management en heeft een passie voor ondernemen. Sinds zijn 16e is hij bezig met ondernemen en gelooft in de kracht van dingen proberen en ontdekken. “Je komt er maar door één manier achter, en dat is door het te proberen. Als je leuke dingen blijft proberen kom je vanzelf iets tegen waar je hart sneller van gaat kloppen.”

Hoi Mathé, wat bied je precies aan met Meubelbaas?

“Meubelbaas is een jonge meubelzaak met een nieuwe kijk op de meubelbranche. We zijn gevestigd in Apeldoorn, maar hebben een vizier op heel Nederland. We verkopen industriële mangohout meubels, online en fysiek in de winkel.”

Hoe is Meubelbaas begonnen?

“Samen met Kjelt van den Hazel en Tom van Dieren zijn we 2 jaar geleden begonnen met het aanbieden van retourmeubelen. Dat waren afgekeurde artikelen die terug werden gestuurd naar bedrijven en groothandels. We kochten dat op en begonnen als zaterdaghandel in onze vrije tijd. Dat ging uiteindelijk online zo goed dat we besloten om over te gaan op de verkoop van nieuwe meubels.”

Hoe zijn jullie online zo snel gegroeid?

“Ik denk dat het te maken heeft dat veel meubelzaken een oude en traditionele manier van handelen hebben. Wij zijn 3 jonge mannen en hebben net een andere kijk op de meubelbranche. We wisten heel goed dat online de vraag groot was. Daarom waren we vanaf begin aan al volledig online bezig. Waar bedrijven in de coronatijd bezig waren met het switchen en aanpassen naar online, waren wij juist al volle bak online bezig en vol aan het groeien en schalen.”

Durf dingen op te starten en ga ervan uit dat het soms ook niks kan worden.

Wat maakt Meubelbaas zo uniek?

“We zijn ons heel erg gaan focussen op het snelle leveren en op de persoonlijke service die we bieden. We proberen alles flink op voorraad te hebben zodat het de volgende dag bij de klant thuis kan staan. We helpen iedereen met zijn keuze en denken met de klant mee. Daarbij bieden we een prijsgarantie. Als het product niet goed is komen we het binnen 14 dagen kosteloos ophalen of ruilen.”

Waar liep je zoal tegenaan tijdens het opzetten van je onderneming?

“Je merkt heel snel dat er praktische zaken zijn waar je geen verstand van hebt of nooit hebt geleerd, zoals belastingaangiftes of het aannemen van je eerste personeel. Daarbij is het heel belangrijk om hulp te zoeken bij mensen die het al vaker hebben gedaan. Het fijne is dat we alle drie onze eigen specialisaties hadden. Ik was heel veel bezig met websites maken en online marketing, Kjelt had ervaring met de financiële situatie en Tom had met zijn andere bedrijf al ervaring met het bouwen van een strategisch merk. Onze drie capaciteiten gingen goed met elkaar samen waardoor we gelijk grote stappen konden maken.”

Wat is je doel met Meubelbaas?

“We willen het voorbeeld zijn in de interieurbranche qua service en levertijd. De branche is best verouderd en het kan sneller, transparanter en eerlijker. We willen de beste online interieurwinkel worden.”

Heb je tips voor studenten die ook willen ondernemen?

“Het is een kwestie van durven falen. Durf dingen op te starten en ga ervan uit dat het soms ook niks kan worden. Je komt nieuwe mensen tegen en het brengt je altijd een stapje verder. Zolang je niet opgeeft met leuke dingen proberen komt er vanzelf iets op je pad waar je enthousiast van gaat worden.”

Elçin Çoraklar

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Julian Ondernemerschap

FC Twente-liefhebber Julian wil met Tukker Schnaps Twente op de kaart zetten

17 juni 2021
Extra_Saus_Saxion_Website_6mb.jpg Ondernemerschap

Mel en Marije bieden ondernemingen iets extra’s met Extra Saus

12 mei 2021
Jorik Ondernemerschap

Jorik wil met Panggies kinderen lekker en gezond laten eten