Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

12-11-2021 Corona-update: Nieuwe maatregelen afgekondigd vanaf 13 november

Leestijd Minuten

Op vrijdag 12 november was er weer een persconferentie waarin het kabinet een aantal nieuwe coronamaatregelen heeft afgekondigd. Deze maatregelen gaan in vanaf zaterdag 13 november 2021. In deze update lees je wat dat betekent voor het studeren en werken bij Saxion.

Maximale groepsgrootte van 75 personen  

Voor het hoger onderwijs geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen in collegezalen. Dit is exclusief personeel. In de roostering van kwartiel 2 hebben we dit, daar waar het onderwijs het toeliet, al als uitgangspunt gehanteerd om de bewegingen binnen het gebouw en de onderwijsruimten te spreiden. Er zijn daarom slechts enkele onderwijsactiviteiten gepland voor meer dan 75 personen. Die komen voor maandag 15 november te vervallen. Dit kun je zien in je rooster, dus check zondagavond nog een keer je rooster voor maandag. De roosters vanaf dinsdag 16 november zullen worden aangepast aan de maximale groepsgrootte. De maximale groepsgrootte geldt overigens niet voor toetsen.

Aangescherpt thuiswerkadvies 

Het kabinet heeft het thuiswerkadvies aangescherpt naar: ‘Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan’. Dit geldt bij Saxion alleen voor ondersteunend personeel dat geen werkzaamheden doet die direct ondersteunend zijn aan het onderwijs en onderzoek. Voor onderwijzend personeel blijft het rooster leidend om te bepalen of je fysiek op locatie aanwezig bent. Voor onderzoekers geldt dat de inhoud van het werk leidend is voor de plek waar het werk wordt uitgevoerd. 

Mondkapjes en 1,5 meter afstand regel 

Sinds 6 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen wanneer je je door de centrale ruimtes van de Saxion-gebouwen beweegt. Binnen de lokalen of kantoren hoef je geen mondkapje te dragen. Daarnaast is de 1,5 meterregel niet van kracht in het hoger onderwijs. Wel is het verstandig om daar waar mogelijk wat afstand te houden. 

Blijf jezelf testen voor je naar Saxion komt 

We vragen je om jezelf door middel van een zelftest te blijven testen op het coronavirus voor je naar Saxion komt. Het kabinet adviseert om dit 2x per week te doen. Via www.zelftestonderwijs.nl kun je gratis zelftests bestellen. Heb je klachten die passen bij het coronavirus, dan blijf je thuis en maak je een afspraak om je te laten testen bij de GGD. De zelftest vervangt niet de test van de GGD.   

Ook vaccineren draagt bij aan veilig studeren. Daarom moedigen wij aan dat je je laat vaccineren als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt daarvoor een afspraak maken via www.planjeprik.nl of door te bellen naar de GGD. Je kunt je ook laten prikken zonder afspraak

 

Gerelateerde artikelen

Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs

17 januari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

15-01-2022 Corona-update: (Her)opening Saxion