tamanna
Onderwijs

Stagelopen bij een internationaal bedrijf: ‘Ik word overal bij betrokken’

Elçin Çoraklar
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Tamanna loopt stage bij Guerlain en heeft uiteenlopende verantwoordelijkheden. “Als ik een project krijg, word ik ook echt losgelaten. Ze vinden het belangrijk dat je er je eigen draai aan kan geven en je er je eigen creativiteit in kwijt kan.”

Hoi Tamanna, welke opleiding volg je precies en wat houdt deze opleiding in?

“Ik zit in mijn 4e jaar van de opleiding van International Business. Het is een brede en internationale opleiding waar je alle kanten mee op kan gaan. Je hebt vier sectoren waar je je op kunt focussen: Marketing & Sales, Finance & Accounting, Operations & Supply Chain Management en People & Organisation. Ik specialiseer mij in de Marketing & Sales.”

Je loopt stage bij Guerlain, waarom wilde je hier graag stagelopen?

“Met mijn vooropleiding Junior Productmanager Fashion op het mbo wist ik zeker dat ik in de fashion branche wou werken. Ik zocht een stage in de fashion en beauty. Ik doe een internationale opleiding en ik wou daarom ook dat mijn stagebedrijf internationaal zou zijn. Ik heb gezocht naar stages bij grote merken en kwam bij Guerlain terecht. Ik heb er gesolliciteerd en ik mocht gelijk op gesprek met de manager en Junior Trade Manager.”

Wat hoopte je er te leren?

“Ik wilde graag meer leren over de marketing & sales en de social media-kant. Verder stond ik ervoor open om ook andere dingen te leren. Met de tijd kreeg ik bij Guerlain ook meerdere projecten en werd ik van alle kanten uitgedaagd.”

Het leuke aan mijn werkzaamheden als stagiaire is dat ik mijn eindresultaten altijd terugzie.

Hoe ziet je dag eruit?

“Mijn werkdagen zijn heel verschillend. Ik hou mij bezig met de marketing en de trade. Vaak ben ik bezig met het voorbereiden van pakketjes en promoties voor de Douglas of Ici Paris, bijvoorbeeld. Ik heb daarbij ook verschillende projecten waar ik bezig ben voor de merchandising. Voor de promoties maken we draaiboeken en houden we een strakke promotie overzicht bij. Daarbij proberen we leuke dingen te bedenken om de beauty consultants in de stores te activeren.”

Wat vind je het leukst aan deze stage?

“Het leuke aan mijn werkzaamheden als stagiaire is dat ik mijn eindresultaten altijd terugzie. Zo heb ik magazines en kerstkaarten mogen ontwerpen voor de winkels en stuur ik elke einde van de week de social media opzet met visuals naar de zelfstandigen. Leuk om dat allemaal terug te zien in de praktijk.

De stage is ook heel gevarieerd. Ik zit nooit vast met één taak en ben overal bij betrokken. Je pakt van alles mee en zo heb je ook een groot inzicht in alle werkzaamheden. Daarbij is de communicatie binnen het bedrijf heel fijn. Je weet altijd bij wie je terecht kan en het is een hecht team. Je wordt overal bij betrokken. Er wordt ook altijd gevraagd of je zelf ergens aan wilt werken. Ze staan er altijd voor open om mij de dingen te leren waar ik geïnteresseerd in ben.”

Heb je tips voor studenten die nog een stage moeten vinden?

“Kies een stageplek die je leuk vindt en waar jij je later ook ziet werken. Daarbij is het belangrijk dat je een stage zoekt waar je het echt naar je zin gaat hebben, want het is geen korte periode. Weet wat je eigen kwaliteiten zijn en durf je kwaliteiten te benomen. Begin vroegtijdig met zoeken en weet dat als een stageplek niet lukt, er altijd een tweede kans komt.”

Elçin Çoraklar

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Niek.jpg Studentenleven

Nick liep zijn afstudeerstage bij zijn bijbaan: ‘Wees niet te bang om te vragen’

14 juli 2021
Fabienne.jpg Onderwijs

Fabiènne loopt stage in het ziekenhuis: 'Je kan iets voor patiënten betekenen'

19 januari 2022
Mireille.jpg Onderwijs

Een passie voor mensen: “Ik wil mensen graag helpen en inzicht geven”