Saxion-trui
Business

Draagt NOS-presentator Herman van der Zandt straks deze Saxion-trui tijdens het Elfstedentochtjournaal?

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

NOS-presentator Herman van der Zandt is voor de Elfstedentochtjournaals van dinsdag 4 januari 2022, omdat het dan 25 jaar geleden is dat de laatste Elfstedentocht werd gereden, op zoek naar een warme wintertrui. De opleiding Fashion and Textile Technologies zond bovenstaande trui in en hoopt nu dat deze gedragen wordt tijdens de uitzendingen.

Dinsdag 4 januari 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd gereden. Een maand geleden deed NOS onder de noemer 'Brei een trui voor Herman' een oproep een trui te ontwerpen en deze in te zenden, zodat presentator Herman van der Zandt er op gepaste wijze bij zit tijdens de journaals. En aan die oproep gaf de opleiding Fashion & Textile Technologies graag gehoor. Docenten Jan-Chris Hullegie, Yvonne Hillebrand en Peter Linde (op de foto hieronder) en studenten Sanne Brink en Amber Knufken maakten een trui waarop enkele schaatsers te zien zijn en de tekst 'Fryslân Boppe' prijkt. De trui is inmiddels naar Hilversum verstuurd.

Benieuwd of Herman de trui van Fashion and Textile Technologies draagt? Kijk dinsdag 4 januari 2022 naar de NOS Elfstedentochtjournaals!

Trui
Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke en een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Make-Bags.jpg Ondernemerschap

Opbrengst Make Bags Not War ruim 1100 euro

28 april 2022
Izzy is designer bij Stiegliz Studentenleven

Izzy is designer bij Stieglitz: 'Ondertussen ben ik nu Head of Design'

17 februari 2022
Goed1-min.png Studentenleven

Herman draagt trui van Amber en Sanne tijdens Elfstedentochtjournaal: ‘Het is gewoon gelukt’