Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

14-01-2022 Corona-update: Mogelijke heropening van het hoger onderwijs

Leestijd Minuten

Vanavond, 14 januari, om 19.00 uur is er weer een corona persconferentie. Uit de nieuwsberichten die naar buiten komen maken we op dat het hoger onderwijs weer open mag ‘onder voorwaarden’. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we waarschijnlijk weer stapsgewijs open kunnen!

Als tijdens de persconferentie inderdaad blijkt dat het hoger onderwijs weer open mag, hoor je van je opleiding welke lessen volgende week op locatie zijn. Een deel van het onderwijs dat gepland is in de laatste lesweek van dit kwartiel (17 t/m 21 januari) en tijdens de toetsweken zal nog online zijn. Enerzijds omdat we nog niet weten wat de voorwaarden zullen zijn, anderzijds omdat er ook docenten zijn die in quarantaine zitten. . Maar we streven ernaar om daar waar het kan en mag weer onderwijs op locatie te geven. Let op: in je rooster zal komende week staan dat vakken online worden gegeven. Als een vak weer fysiek kan worden gegeven, krijg je een bericht van je opleiding. 

Na de persconferentie informeren we je opnieuw over wat er is besloten met betrekking tot het hoger onderwijs en wat dit voor jou betekent.  

Toetsen kwartiel 2 en praktijkonderwijs op locatie 

Toetsen mogen sowieso op locatie plaatsvinden. De toetsen van kwartiel 2 die op locatie gepland waren, kunnen dus op locatie doorgaan. Ook praktijkonderwijs mag op locatie plaatsvinden. Volg je een internationale opleiding, dan kan het zijn dat je praktijkonderwijs wel omgezet is naar online les, omdat veel van je medestudenten nog in het buitenland zijn.  

Uiteraard blijft er ook voor studenten met een lastige (thuis)situatie ruimte beschikbaar. 

Kom je naar Saxion? Doe een zelftest! 

We willen je nogmaals vragen om een zelftest te doen voordat je naar één van de Saxion-gebouwen komt. Door een zelftest te doen help je de veiligheid op de Saxion-locaties te bevorderen. Zelftesten zijn gratis aan te vragen via de landelijke portal www.zelftestonderwijs.nl. Je logt in met je Saxion-account en de testen worden kosteloos opgestuurd naar het door jou opgegeven adres. Let op: het verzenden kan tot een week duren, dus bestel op tijd! 

Houd je berichten in de gaten  

Via de je opleiding hoor je of je naar Saxion moet komen en waar je les plaats zal vinden. De lessen in je rooster zijn om praktische redenen op online gezet voor volgende week. En: alvast succes met je toetsen! 

 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs