Saxion en ISKO™ ondertekenen duurzame samenwerking
Organisatie

Saxion en ISKO™ ondertekenen duurzame samenwerking

ISKO™ en hogeschool Saxion hebben een overeenkomst getekend om hun onderlinge relatie officieel te bekrachtigen. Beide partijen zijn actief in de textielsector en besteden veel tijd en onderzoek aan de mogelijkheden van textiel en haar processen. Bundeling van beide expertises hierin zal nieuwe deuren openen om tot realiseerbare grootschalige productie te komen.

Textiel kent toepassingsgebieden onder andere in de gezondheidszorg, sport en werkkleding waarbij de technologie een cruciale rol speelt. Voor beide partijen zijn de zogenaamde “smart textiles” een integratie van duurzaam kleding design, mode, communicatie- en sensortechnologie.  Saxion heeft naast haar materiaal en technische expertise een groot kennis- en bedrijvennetwerk gebundeld in consortia. ISKO™ zal hier dan in toetreden als grootste (denim) weverij. 

Naast de productiekracht van ISKO ™ beschikken zij over een groot research center, een internationale innovatie hub en groot aantal textiel patenten. Met haar wereldwijde aanwezigheid en toonaangevende merken in haar klantenkring is ISKO™ een belangrijke schakel om technologie naar de markt te brengen. 

“De samenwerking met Saxion past in de strategie van ISKO™ om het internationale innovatie ecosysteem te versterken. Het samenwerken met voorlopers zal de adoptie van nieuwe technologie versnellen” aldus Edgar van der Linden, senior manager Innovation Center.

Raimond Bartelink, directeur van de academie Creatieve Technologie, vult daarbij aan,” Wij zijn sterk in toepassingsgericht onderzoek, gebaseerd op een bestaande vraag in de samenleving, waarbij creativiteit, technologie en applicatie leiden tot innovatieve oplossingsrichtingen. Hiervoor heeft Saxion bedrijven als ISKO™ nodig. Zij zorgen ervoor om ontwikkelingen op te schalen, te verfijnen en te commercialiseren”.
 

Gerelateerde artikelen

Ondertekening MoU door Ten Cate Protective Fabrics en Saxion Organisatie

TenCate Protective Fabrics en Saxion tekenen een Memorandum of Understanding

26 september 2022
Headerbeeld voor uitnodiging.jpg Organisatie

Saxion wint SustainaBul Best Practice prijs met Circulair Textiel Lab

15 juni 2022
Make-Bags.jpg Ondernemerschap

Opbrengst Make Bags Not War ruim 1100 euro