Corporate

Saxion-medewerkers lopen Enschede Marathon: ‘Leuk om onderweg andere groene shirtjes tegen te komen’

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Zo'n honderd medewerkers van Saxion hebben zondag deelgenomen aan de Enschede Marathon. Gehuld in een groen-wit Saxion-shirt liepen zij de 5, 10, 21 of de 42 kilometer en gingen ze om half 1 samen op de foto. “Tijdens het lopen hoorde ik regelmatig mensen ‘Saxióóón!’ schreeuwen.”

Net als vorig jaar was het Saxion-gebouw Ko Wierenga open als inschrijfbureau. Deelnemers konden daar hun startbewijs ophalen en op zaterdag was er een runnersbeurs met de nodige informatie, kleding en gadgets. Zondag om half 1 troffen de meeste Saxion-deelnemers elkaar op het Van Heekplein om samen een groepsfoto te maken. De één nog fit en met gezonde wedstrijdspanning voor de 5 of 10 kilometer, de ander met een rood hoofd en een medaille om de nek na de halve of hele marathon.

Toegeschreeuwd

“Het was zwaar”, vertelt Femke Rikking, docent bewegingsonderwijs van de Lerarenopleiding Basisonderwijs, tijdens het fotomoment. Zij heeft de halve marathon er al op zitten. “Die liep ik voor het eerst. Vorig jaar deed ik de 10 kilometer, ook met Saxion. Het was heel gezellig. Tijdens het lopen hoorde ik regelmatig mensen – waarschijnlijk collega’s – ‘Saxióóón!’ schreeuwen. En het was ook leuk om onderweg andere groene shirtjes tegen te komen.”

We hebben elkaar op kantoor wel even scherp gehouden de afgelopen tijd. Dan was het ‘Hoe gaat het met trainen?’ of ‘Heb jij gisteren gelopen? Dan ga ik vanavond ook nog maar even.’

Technische Natuurkunde-docent/onderzoekers Stefan van Ekeren en Thomas Aukes moeten na het fotomoment nog aan de bak. Samen met collega’s lopen ze de company run van 10 kilometer. “Ik zat net nog even naar mijn tijd van vorig jaar te kijken”, vertelt Thomas lachend. “Daar kreeg ik het toch wel even benauwd van. Ik wil graag onder de 48 minuten lopen, maar vorig jaar liep ik 44 minuten. En daar duik ik eigenlijk het liefst ook weer onder. Maar het is sowieso cool om dit samen te doen.”

“Vooral omdat we bijna allemaal directe collega’s zijn”, vult Stefan aan, terwijl hij wijst naar de rest van de groep. “We hebben elkaar op kantoor wel even scherp gehouden de afgelopen tijd. Dan was het ‘Hoe gaat het met trainen?’ of ‘Heb jij gisteren gelopen? Dan ga ik vanavond ook nog maar even.’”

Ook voorzitter van het College van Bestuur Anka Mulder, die de Saxion-lopers komt aanmoedigen, geniet zichtbaar van al het groen. “Ik vind het echt fantastisch. Er doen toch een stuk of honderd collega’s mee. Bovendien zijn we een van de sponsoren. Helaas kon ik vanwege een knieblessure zelf niet meelopen”, sluit ze af. “Maar hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij.”

Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke én een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Marieke van het Bolscher (Fotografie: Thomas Busschers) Corporate

‘Je hoeft echt geen tien jaar hetzelfde te doen bij Saxion. Dat heb ik al lang gezien’

27 mei 2024
Philip Agteres (fotografie Thomas Busschers) Corporate

Philip vond verdieping en voldoening in zijn nieuwe baan bij Saxion

22 april 2024
Tom Puper (fotografie: Thomas Busschers) Corporate

Tom gooide het roer om en werd docent: ‘Bij Saxion is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid’