Nikolay Kolvalgin Grolsch.jpeg
Onderwijs

Nikolay loopt als Rechtenstudent stage bij Grolsch: ‘Het belangrijkste is dat ik mezelf blijf ontwikkelen, want daar word ik echt gelukkig van’

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Nikolay Kovalgin zit momenteel in het laatste jaar van de HBO-Rechtenstudie en deelt zijn reis door de juridische wereld en ervaringen bij Grolsch. ‘Grolsch is een fantastisch bedrijf met een voelbare Twentse nuchterheid,’ vertelt hij.

Drie jaar geleden begon Nikolay zijn rechtenstudie. Na een periode van fulltime werken bij KPN voelde hij een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling en miste hij uitdaging in zijn leven. Dit motiveerde hem om op zoek te gaan naar een hbo-studie. Al snel kwam hij uit op HBO-Rechten. ‘Studeren is voor mij de beste manier om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Je ontwikkelt je in een korte periode op beide vlakken.’ 

'Binnen HBO-Rechten zijn er geen specialisaties,' legt Nikolay uit, 'maar bestuursrecht, strafrecht en ondernemingsrecht komen allemaal aan bod.' Ondanks de breedte van de studie, heeft Nikolay zijn interesse al gevonden. Hij geeft de voorkeur aan ondernemingsrecht vanwege de commerciële invalshoek, wat hem meer aanspreekt dan bijvoorbeeld bestuursrecht, waarbij je vaak bij overheidsinstanties terechtkomt. 

Zo kwam Nikolay bij Grolsch terecht 

Over zijn stage bij Grolsch vertelt Nikolay het volgende: ‘Ik wilde graag stage lopen bij een grote, commerciële onderneming en geen overheidsinstantie. Toen ben ik gaan kijken welke bedrijven mij leuk leken. Ik heb de HR-medewerkers en eigenaren van deze bedrijven opgezocht en benaderd. Voor mij is dat een veel persoonlijkere aanpak dan af te gaan op vacatures op het internet. Dan kom je terecht in een algemeen mailbox, terwijl je op deze manier je motivatie direct kan overbrengen aan de juiste personen.’  

Blijf jezelf als student ontwikkelen. Niet alleen op theoretisch vlak, maar ook met praktische vaardigheden die uiteindelijk onmisbaar zijn in het werkveld.

Persoonlijke aanpak 

Zijn tip voor anderen is daarom om eerst te kijken naar wat je interessant vindt en vervolgens mensen in je netwerk te benaderen. ‘Ik heb heel veel mensen benaderd. Ik heb ook veel afwijzingen gekregen, maar uiteindelijk ben ik toch terechtgekomen bij Grolsch. Laat je niet ontmoedigen en neem geen genoegen met minder. Je zult ongetwijfelde vaker ‘nee’ horen, maar onthoud dat je uiteindelijk ook het verlossende ‘ja’ zult krijgen.’  

Het Grolsch-avontuur 

Dat verlossende antwoord kreeg hij van Grolsch. Hij begon zijn stage binnen het Business Service Team, dat de horeca-accountmanagers ondersteunt bij samenwerkingen tussen horecaondernemers en Grolsch. Nikolay bevindt zich in het contractmanagement, waarbij hij ondersteuning biedt bij het opstellen van contracten voor deze samenwerkingen. ‘Dit kan gaan van sponsorovereenkomsten tot een afnameovereenkomst van bier of vastgoedverhuur,’ vertelt hij. 

Voordat Nikolay bij Grolsch begon, had hij het doel om inzicht te krijgen in de dynamiek van het werken binnen een internationaal bedrijf en in de gang van zaken op het gebied van financiën en juridische aspecten. ‘Mijn ervaringen binnen Grolsch hebben mijn interesse in contractmanagement verder aangewakkerd. Grolsch is een fantastisch bedrijf met een leuk team en een voelbare Twentse nuchterheid,’ vertelt hij enthousiast. Wat Twentse nuchterheid is? ‘Eerlijk, direct en met beide benen op de grond,’ antwoordt hij.  

De toekomst voor Nikolay 

Nikolay ziet zichzelf later ook binnen een organisatie als Grolsch werken. ‘Maar eerst ga ik mij focussen op het afronden van mijn studie. Binnenkort start ik met mijn afstudeerperiode en ook daar wil ik weer nieuwe dingen leren. Dat was ook mijn motivatie voor het starten van deze opleiding. Ik wil alles uit mijn studie halen en niet alleen op theoretisch vlak groeien, maar ook op het gebied van praktische vaardigheden. Die zijn uiteindelijk onmisbaar in het werkveld.’ Voor Nikolay is het belangrijkste dat hij zichzelf ook na zijn studie blijf ontwikkelen. ‘Daar word ik echt gelukkig van,’ vertelt hij.  

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Myrthe.jpg Onderwijs

Myrthe loopt stage in het ondernemingsrecht en dat is allesbehalve saai: 'Er is altijd wat te doen'

30 maart 2022
Bart Lukkassen Onderwijs

Het stageavontuur van Bart in Barcelona: ‘Ik gebruik mijn creativiteit om gasten blij te maken’

20 maart 2024
Romaissae Taouil (eigen foto, met toestemming) Onderwijs

Marketing met een maatschappelijk aspect: Romaissae’s stage-ervaring bij Nieuwe Wending