Studie-inhoud

Wil je bijdragen aan het beschermen van mens, gebouw en informatie binnen een organisatie? Bij de deeltijdstudierichting Security Management (onderdeel van hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde) leer je hoe je incidenten moet bestrijden en voorkomen.

 • Plaats

  Deventer

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 20 uren / Zelfstudie 15 uren

 • Resultaat

  Bachelor 240 EC

Studieopbouw

De studierichting Security Management kent een modulaire opbouw. We gaan uit van een voorkeursroute, maar een andere studieroute is in overleg mogelijk. Elke module sluit je af met een beroepsproduct of toets welke 5 of 10 studiepunten (EC) oplevert. Om je bachelor diploma te behalen heb je 240 EC nodig. Iedere periode van 10 weken volg je maximaal 3 modulen. In totaal dus 12 modulen per jaar.

Studieprogramma (standaard route)

Het standaard studieprogramma duurt 4 jaar. Hieronder vind je de modulen die per jaar worden aangeboden. Goed om rekening mee te houden: 
binnen de studieroute Security Management wordt gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur, maar is de voertaal grotendeels Nederlands. In het tweede jaar zit de module Be Cyber Secure. Deze module wordt ook in het Engels gegeven, maar je mag het beroepsproduct zowel in het Engels als in het Nederlands opleveren.

Meer informatie over de introductie, het lesrooster en de boekenlijst vind je t.z.t. op saxion.nl/startersinfo (klik op tab 'startersinfo deeltijd'). Bij uitval door calamiteiten worden de lessen soms op een ander moment gepland.  Verder geldt dat herkansingen doorgaans op de woensdag gepland worden (eind middag en ’s avonds).

Wil je alvast weten hoe het jaar ingedeeld is? Bekijk het Saxion Jaarrooster

    Vrijekeuze ruimte (minor)

    In de hoofdfase is ruimte ingebouwd voor een keuzeruimte. Voor de keuzeruimte geldt dat je hierbij ook in overleg met je studiecoach modules van andere opleidingen van de Saxion Parttime School kunt volgen.

    Afstuderen

    Deze studierichting kent een afstudeermodule van 30 EC. Afstuderen doe je binnen je eigen relevante praktijk omgeving. Je werkt zelfstandig voor een periode van een half jaar aan een complexe opdracht waarmee je aantoont dat je kunt reflecteren en voldoet aan het hbo-niveau.

    Meer over de studieopbouw?

    Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

    Open de Studiegids

    Relevante praktijkervaring

    Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een organisatie waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen volgt.

    Securuty .jpeg

    Bijspijkeren taal

    Als je studeert in het hoger onderwijs is een goede taalvaardigheid van groot belang. Je schrijft veel teksten en presenteert jezelf regelmatig tijdens je studie. Ook in je werk heb je er dagelijks profijt van als je taalvaardigheid goed ontwikkeld is, bijvoorbeeld bij het schrijven van (beleids)notities, rapporten of nieuwsbrieven. Kan jouw taalvaardigheid wel wat opgefrist worden? Bekijk dan de tips om je taal bij te spijkeren!

    Jouw persoonlijke studiecoach

    Als deeltijdstudent krijg je je persoonlijke studiecoach. Hij of zij helpt jou om je talenten optimaal te ontwikkelen en je studietraject succesvol te doorlopen. Jouw studiecoach adviseert je ook over de keuzes in je studieprogramma, studieroute en studietempo. Verder bespreek je samen jouw studieresultaten, je persoonlijke doelen en je loopbaanontwikkeling.