Integrale Veiligheidskunde
Deeltijd

Leer problemen integraal op te lossen met andere veiligheidspartners

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Deventer, dinsdag 15.45 - 21:45 uur

Je bent werkzaam op het gebied van veiligheid en wil meer uit je huidige functie halen. Of je ziet een nieuwe carrière in dit groeiende werkveld wel zitten. Bij de hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde (deeltijd) leer je hoe je problemen integraal in samenwerking met andere veiligheidspartners oplost. Je ervaart wat komt kijken bij de aanpak van veiligheidsproblemen in steden en hoe je veiligheidsissues van grote bedrijven in kaart brengt. De markt vraagt om meer veiligheidsdeskundigheid en daarom biedt de opleiding een breed toekomstperspectief. Tijdens de opleiding ervaar je directe aansluiting met veiligheid in de praktijk en krijg je zodoende een helder beeld van de veiligheidssector.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je hebt een scherp oog voor risico's en beschikt over beleidsmatige kaders, waardoor je besluiten durft te nemen.
 • Je gaat als expert op gebied van veiligheidskunde met de titel Bachelor of Arts (BA) aan de slag in de dynamische wereld van veiligheid.
 • Je praat mee op alle bedrijfsniveaus over veiligheidskunde, van de werkvloertot directie, en kunt diverse functies vervullen.
 • Je vindt aansluiting op opleidingen bij politie en brandweer, zoals de bachelor en master politiekunde en de brandweeropleiding van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf in je voor 15 januari als je start in februari of voor 15 augustus als je start in september!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Wil je bijdragen aan een veilige samenleving en ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de aanpak van veiligheidsproblemen in (achterstands)wijken? Bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde van de  Parttime School word je opgeleid voor diverse en uitdagende functies in veiligheidsbranche.

Integrale Veiligheidskunde

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Integrale Veiligheidskunde Parttime School, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden. Je moet ook beschikken over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde bedraagt € 2.060.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Als expert op gebied van veiligheidskunde met de titel Bachelor of Arts (BA) ga je aan de slag in de dynamische wereld van veiligheid. Je praat mee op alle bedrijfsniveaus over veiligheidskunde, van de werkvloer tot directie, en kunt diverse functies vervullen. Denk aan functies als beleidsadviseur integrale veiligheid, coördinator evenementenveiligheid, beleidsmedewerker rampenbestrijding of bestuurlijk juridisch medewerker van de openbare orde. Daarnaast vind je aansluiting op opleidingen bij politie en brandweer, zoals de bachelor en master politiekunde en de brandweeropleiding van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid. 

Studieadvies op maat

Gerelateerde opleidingen