Management & Organisatie .jpg
Deeltijd

Leergang Toekomstgericht Retailmanagement en Leiderschap

De ontwikkelingen in de retail gaan razendsnel. Zo maken consumenten steeds meer gebruik van e-commerce en andere winkeltechnologie. Tegelijkertijd is er de vraag voor meer beleving in de binnenstad en andere winkelgebieden. Deze veranderende consumentenbehoeften zijn uitdagingen die door de coronacrisis alleen maar zijn versneld. In deze leergang ontdek je hoe je jouw winkel(gebied) toekomstgericht houdt. Een zeer geschikte retailmanagement- en leiderschapscursus! De prijs in een winkelgebied kan fors afwijken van de standaardprijs veelal tot ruim onder de € 500. Dit i.v.m. steunregelingen van overheden of ondernemersfondsen, dan wel gebruikmaking van Opleidingsvouchers.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze cursus is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen.

Vragen over deze cursus?

 • Type

  Leergang

 • Start

  16 november 2022

 • Vakgebied

  Management & Organisatie

 • Duur

  1 jaar

 • Prijs

  € 2.900,00

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  18.30 - 21.30

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal € 1.000. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

 • Je hebt geleerd te onderzoeken waar jouw onderneming staat, en hoe je deze kunt ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn
 • Je bent je bewust van jouw ondernemerschap en geeft jezelf een open, lerende, onderzoekende houding over je bedrijf en jezelf
 • Je hebt geleerd hoe je een vernieuwende bedrijfsstrategie ontwikkelt. Zo kun je de klant optimaal bedienen en beter gebruik maken van de digitalisering.

Meer nieuwe vaardigheden: betere bijdrage leveren aan de binnenstad

Na het afronden van deze cursus leiderschap en retailmanagement heb je ook geleerd hoe je nog beter kunt bijdragen aan de creatie van klantgerichte, concurrerende verblijfsgebieden in de binnenstad/winkelcentrum. En aan de activiteiten en organisatie van binnenstadsmanagement. Je weet na de cursus hoe je de samenwerking en ervaringsuitwisseling in de binnenstad of het winkelcentrum bevordert. Maar ook heb je geleerd hoe je de loyaliteit aan de binnenstad/het winkelcentrum bevordert, door gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een betere (sociale) kwaliteit en gastvrijheid van een centrum.

Wil je alvast een korte impressie van ondernemers die de leergang al eerder volgden? Bekijk dan dit filmpje.

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten wordt de theoretische basis gecombineerd met praktijkgerichte en actuele cases. De bijeenkomsten bevatten concrete voorbeelden en kennis die direct toepasbaar zijn in de eigen praktijk. 
De bijeenkomsten worden geleid door aansprekende gastsprekers en vakdocenten met ruime ervaring in de retailpraktijk. Action Learning is belangrijk bij deze opleiding. Je maakt opdrachten voor je eigen winkel(s). 
Je koppelt hiermee de theorie direct aan de praktijk. Je krijg begeleiding en tips bij het uitvoeren van de opdrachten en hebt ongeveer 5 uur per week nodig als voorbereidingstijd.

Thema’s

Het programma is georganiseerd rondom 5 actuele Retail thema’s (met in totaal 15 bijeenkomsten):

 • Trends en ontwikkelingen;
 • Omnichannel, creativiteit en innovatie; lokale samen-werking en platformen (kanalen en winkelconcepten);
 • Personeel, gastheerschap en winkelpresentatie;
 • Assortiment, logistiek en data;
 • Evaluatie, control en kwaliteitsmanagement.

Programma

Leergangen Deventer

Klik hier voor het programma.

Algemene informatie binnenstad/winkelcentrum

 • Start: 16 november 2022
 • Lesdag woensdag
 • Inloop 18.00 uur
 • Start 18.30 uur

Voor de opleidingen is het OpleidingsVoucher via de regionale Leerwerk Loketten geldig, zie kostenpagina. Als je aanmelding bij Saxion (druk op de aanmeldknop) binnen is zullen we je ondersteunen met de aanvraag voor de subsidie bij het desbetreffende loket waar de gemeente van jouw vestigingsplaats onder valt. De aanmelding is indien gewenst onder voorbehoud van (alleen) het verkrijgen van de voucher. Voor het overige onomkeerbaar.

Leergangen Overijssel en Gelderland

In de nabije toekomst worden er ook open inschrijvingsgroepen in andere steden in Salland en Twente opgezet. Voor meer informatie en de mogelijkheden, neem contact op met:

Afronding

Afronding/ beoordeling

Je maakt geen schriftelijke opdrachten of tentamens. Je geeft aan het eind van de opleiding een presentatie over jouw ondernemings- en persoonlijke plannen voor docenten, externe deskundigen (bijvoorbeeld regionale bankdirecteur, lectoren, branchevereniging) en medecursisten. Deze plannen zijn gericht zowel op de individuele onderneming als mogelijke samenwerkingsmodellen/ platformen met andere ondernemers binnen of buiten de leergang.

Certificering

Na het succesvol afronden van de leergang ontvang je een certificaat van deelname.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De Leergang Toekomstgericht Retailmanagement en Leiderschap bestaat uit 14 bijeenkomsten.

Inloop vanaf: 18.00 uur
Aanvang van de lessen: 18.30 uur
Einde van de lessen: 21.30 uur

Algemene informatie binnenstad/winkelcentrum

 • Start: 16 november 2022
 • Lesdag woensdag 
 • Inloop 18.00 uur
 • Start 18.30 uur

De lessen worden verzorgd bij Saxion in Deventer, locatie De Gasfabriek.

Kosten

De kosten bedragen normaal euro € 2.900*. Dankzij steunfondsen komt de prijs vaak op  € 350 - 500, afhankelijk van de locatie.

MKB Vouchers

Voor de opleidingen is het MKB Voucher via de regionale leerwerkloketten geldig, zie kostenpagina. Als je aanmelding bij Saxion binnen is, ondersteunen we je met de aanvraag voor de subsidie bij het desbetreffende loket waar de gemeente van je vestigingsplaats onder valt. De aanmelding is onder voorbehoud van het verkrijgen van de voucher.  

Voor meer informatie neem contact op met:

Saxion SCE 

of

Overige kosten

 • Aanschaf lesmateriaal: € 65

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan € 1.000. Hieraan zijn € 24 administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. 

Toelating en aanmelden

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Voor inhoudelijke vragen over de leergangopbouw en lessen:

Mevr. M. van Belkum
(kerndocent leergang)
06 - 1370 7673
j.a.m.vanbelkum@saxion.nl
 
Voor logistieke informatie en vragen rondom aanmeldingsprocedures van de leergang: 

Mevr J. Gerritsen
(secretariaat)
j.gerritsen@saxion.nl