Vrouw met een zwarte top kijkt de camera in. Ze houdt papier vast.
Deeltijd

Food and beverage concepting

In het groeiende aanbod van restaurants, bars, lunchrooms en cafés hebben gasten heel wat te kiezen. Als ondernemer moet je je dan duidelijk onderscheiden van je concurrenten. Daar ga je mee aan de slag in deze module. Je ontwikkelt een nieuw food & beverage-concept dat aansluit bij wensen van de gasten en zich onderscheidt van je concurrenten. Met het unieke en haalbare concept voor jouw organisatie verover jij straks de harten van jouw gasten.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

  • Type

    Module

  • Start

    September

  • Vakgebied

    Hospitality & Facility Management, Management & Organisatie, Marketing, Sales en Communicatie, Economie, Bedrijfskunde

  • Duur

    9 weken

  • Prijs

    € 775,00

  • Plaats

    Deventer

  • Lesdagen

    Deventer (dinsdag)

Ben je er klaar voor?

Voordat jij start met de module is het belangrijk dat je aan de (aanvullende) toelatingseisen voldoet, zoals een relevante praktijkomgeving.

Check hier de toelatingseisen

Wat kun je straks?

  • Je achterhaalt actuele trends en ontwikkelingen binnen de food & beverage-industrie (F&B) op macro-, meso- en microniveau. 
  • Je analyseert het food & beverage-concept van concurrenten op basis van het gevoerde concept, de pijlers, de doelgroepen en de unique selling points (USP’s). 
  • Je bepaalt kansrijke doelgroepen op basis van lifestylesegmentatie.  
  • Je beschrijft food & beverage-concepten met gebruik van missie, visie, kernwaarden en de pijlers van het concept, gelinkt aan trends, ontwikkelingen en doelgroepen en onderscheidend van concurrenten. 
  • Je beschrijft de benodigdheden voor een nieuw food & beverage-concept, waaronder een personeelsplan en marketingplan. 
  • Je stelt een financiële verantwoording op van een food & beverage-concept, op basis van een investeringsbegroting en een exploitatiebegroting voor het eerste jaar. 

Hierdoor toon je aan dat je de leeruitkomst behaald hebt: “De HM-professional ontwikkelt een uniek en haalbaar food & beverage-concept voor de eigen organisatie en pitcht en verdedigt dit concept op een overtuigende manier.”. 

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 9 of 18 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Inhoud

Er zijn acht gezamenlijke bijeenkomsten. Voor de bijeenkomsten bestudeer je de literatuur en kennisclips en werk je aan portfolio-opdrachten, op basis van de informatie uit je organisatie. Tijdens de bijeenkomsten werk je de opdrachten verder uit, spar je met medestudenten, krijg je verdiepende uitleg en stel je eventuele vragen. In de laatste bijeenkomst kun je de docent consulteren. 

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je wordt individueel beoordeeld op een volledig businessplan voor een food & beverage-concept, uitgewerkt aan de hand van actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van food & beverage. Na het met goed gevolg behalen van de toets ontvang je als student 5 EC en als cursist een hbo-certificaat.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De module wordt verzorgd door Saxion Parttime School. Als je de module volgt in Enschede, dan zijn de bijeenkomsten op de maandag. Als je de module volgt in Deventer, dan zijn de bijeenkomsten op dinsdag. Elke bijeenkomst is 90 minuten. De groep bestaat uit maximaal 28 deelnemers.

Kosten

Bij de genoemde kosten voor deze module zijn alle bijeenkomsten en twee toetskansen inbegrepen. Mocht je de module niet in één keer behalen, dan kun je in het opvolgende kwartiel deelnemen aan een herkansingsmogelijkheid voor de toets. De kosten voor aanschaf van literatuur zijn niet bij de module-prijs inbegrepen.

Heb je aanvullende vragen over kosten? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 - 019 9160 of [email protected].

Toelating en aanmelden

Toelating

Deze module is op hbo-niveau. Een relevante praktijkomgeving op hbo-niveau is essentieel voor het afronden van de module. Die omgeving kan je eigen baan of (vrijwilligers)werk zijn. Mocht je niet werkzaam zijn in een voor deze module relevante omgeving, dan moet je afspraken maken met een bedrijf of instelling die kan dienen als jouw relevante praktijkomgeving. Nadere informatie hierover kun je opvragen bij Saxion Parttime School of je studiecoach.  

Aanmelden

Om je aan te melden als cursist voor deze module, klik je op de aanmeldbutton. Om de module te volgen als student, bijvoorbeeld als onderdeel van je Vrije Keuzeruimte, doorloop je de procedure die bij de Vrije Keuzeruimte van Saxion Parttime School vermeld wordt. Bespreek je mogelijke deelname met je studiecoach. 

Deze module is onderdeel van deze opleidingen