Deeltijd

Verdiep je in de biologische psychologie

Volgens James Kalat is Biologische Psychologie het 'meest interessante vakgebied in de wereld'. Eens of oneens? Of misschien weet je het nog niet. In het laatste geval kom je er tijdens het volgen van deze module en het lezen van zijn mooie boek vast en zeker achter. Door het bestuderen van Biologische Psychologie krijg je een beeld van de relatie tussen psychologie en de ontwikkeling en anatomie van het centrale zenuwstelsel, en van de functies van de verschillende hersengebieden. Je leert hoe informatie overgedragen wordt binnen de hersenen en hoe ervaringen, stress, trauma, psychofarmaca en drugs breinmechanismen kunnen beïnvloeden of veranderen en daarmee invloed kunnen hebben op ons gedrag. Ook komt de werking van het visuele en het auditieve waarnemingssysteem aan bod en worden ook overige sensorische systemen als evenwicht, tastzin en reukvermogen behandeld. Studenten leren dat hersenbeschadigingen een ernstig disfunctioneren van deze systemen kunnen veroorzaken.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

 • Start

  November

 • Duur

  9 weken

 • Prijs

  € 725,00

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Deventer (dinsdag)

Ben je er klaar voor?

Voordat jij start met de module is het belangrijk dat je aan de (aanvullende) toelatingseisen voldoet, zoals een relevante praktijkomgeving.

Check hier de toelatingseisen

Wat kun je straks?

 • Je kent de doelen van biologische psychologie (5%).
 • Je hebt basiskennis van de werking van het zenuwstelsel.
 • Je kent de principes van chemische neurotransmissie en de werking daarop van psychofarmaca en drugs.
 • Je kent de anatomie van het zenuwstelsel.
 • Je hebt kennis over de genetica en over de evolutie, ontwikkeling en plasticiteit van het zenuwstelsel.
 • Je kent de grondslagen van het visuele systeem.
 • Je kent de grondslagen van non-visuele systemen.

Hierdoor toon je aan dat je de leeruitkomst behaald hebt: de TP-professional heeft kennis van en inzicht in de ontwikkeling en anatomie van de hersenen en het functioneren van het zenuwstelstel en de relatie tot gedrag.

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 9 of 18 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Inhoud

Deze module kent acht wekelijkse bijeenkomsten en een consult. We starten de eerste bijeenkomst met een introductie van de thematiek, de op te leveren producten en de planning. Elke bijeenkomst bereid je voor, bijvoorbeeld door het bestuderen van literatuur, kennisclips en artikelen, het werken aan opdrachten of het geven van peerfeedback aan medestudenten via de digitale leeromgeving.

Tijdens de bijeenkomsten geeft de docent verdiepende uitleg over de theorie, werk je samen (verder) aan opdrachten, vergelijk je de uitkomsten met medestudenten, krijg en geef je feedback en heb je de gelegenheid om online per hoofdstuk een proeftoets te maken.

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je wordt individueel beoordeeld op een digitale toets. Na het met goed gevolg behalen van de toets ontvang je als student 5 EC en als cursist een hbo-certificaat. 

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

De module wordt verzorgd door Saxion Parttime School. Als je de module volgt in Enschede, dan zijn de bijeenkomsten op de maandag. Als je de module volgt in Deventer, dan zijn de bijeenkomsten op dinsdag. Elke bijeenkomst is 90 minuten. De groep bestaat uit maximaal 28 deelnemers.

Kosten

Bij de genoemde kosten voor deze module zijn alle bijeenkomsten en twee toetskansen inbegrepen. Mocht je de module niet in één keer halen, dan kun je in het opvolgende kwartiel deelnemen aan een herkansingsmogelijkheid voor de toets. De kosten voor aanschaf van literatuur zijn niet bij de module-prijs inbegrepen.

Heb je vragen over kosten? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 - 019 9160 of parttimeschool@saxion.nl.

Toelating en aanmelden

Toelating

Deze module is op hbo-niveau. We gaan ervanuit dat je bij de start van deze module beschikt over de volgende kennis en vaardigheden: basiskennis biologie. Dit heb je nodig om het beroepsproduct en de toets goed te kunnen maken. Een relevante praktijkomgeving op hbo-niveau is essentieel voor het afronden van de module. Die omgeving kan je eigen baan of vrijwilligerswerk zijn.

Ben je niet werkzaam in een voor deze module relevante omgeving? Maak dan afspraken met een bedrijf of instelling die kan dienen als jouw relevante praktijkomgeving. Nadere informatie hierover kun je opvragen bij Saxion Parttime School of je studiecoach. 

Aanmelden

Om je aan te melden als cursist voor deze module, klik je op de aanmeldbutton. Om de module te volgen als student, bijvoorbeeld als onderdeel van je Vrije Keuzeruimte, doorloop je de procedure die bij de Vrije Keuzeruimte van Saxion Parttime School vermeld wordt. Bespreek je mogelijke deelname met je studiecoach.