nieuwste technieken archeologie - archeologie studie Saxion

Archeologie opleiding: maak van het verleden jouw toekomst!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben je gek op geschiedenis en zoek je graag naar sporen uit het verleden? Bij de bachelor Archeologie zit je dan goed. Een opleiding voor nieuwsgierige en onderzoekende mensen! Er is veel afwisseling: van buiten in de klei tot het catalogiseren van vondsten, en van werken met moderne digitale technieken tot het organiseren van opgravingen.

Archeologie studeren Saxion

Uniek in Nederland​

Hbo Archeologie is de enige praktijkgerichte, technische opleiding op bachelorniveau. Naast moderne technieken is er ook aandacht voor publieksbereik en erfgoed en kun je goed doorstromen naar de universiteit.

Archeoloog opleiding Saxion

Werken met de nieuwste technieken

Bij de hbo-opleiding Archeologie zoek je naar het verleden met de techniek van de toekomst. Je leert werken met moderne technieken. Digitale archeologie is één van de speerpunten van de opleiding. Met de kennis van o.a. geografische informatiesystemen (GIS) zijn studenten Archeologie breed inzetbaar en ook gewild buiten het vakgebied.

Archeologie opleiding hbo

Praktijkervaring

Archeologie studeren? Tijdens de studie Archeologie doe je praktijkervaring op door onder andere de Fieldschool in jaar 1 en een stage van 20 weken. Hbo Archeologie is learning on the job!

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Archeologie

Gedurende de opleiding tot archeoloog leer je allerlei praktische vaardigheden voor archeologisch veldwerk. Je vergaart kennis over de archeologische perioden en de vondstcategorieën die daar bij horen. Je gaat aan de slag met de registratie van archeologische opgravingen en leert hoe je in het veld met digitale apparatuur kunt tekenen. Ook projectmatig werken, erfgoed en communicatie zijn belangrijke onderdelen.

Studie-inhoud
Hbo archeologie Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE archeologie IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Archeologie

Mogelijkheden na je opleiding Archeologie

Wanneer de bodem 'open moet' voor het bouwen van bijvoorbeeld een pand, dan is archeologisch onderzoek verplicht. En dat gebeurt vaak! In Nederland vinden tientallen onderzoeken per dag plaats. Jouw expertise is dus erg gewenst!

Jouw toekomst
Studie archeologie Saxion
studie archeologie saxion

Het ene moment leer je over geschiedenis en archeologisch beleid, het andere sta je buiten en heb je daadwerkelijk een stuk historie in handen.

Lees de ervaring Alle ervaringen