Student in proceshal Chemische Technologie

​Ontwikkel de fabriek van de toekomst!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Welke machines heb je nodig voor het maken van duurzame energie? En hoe zet je eigenlijk een frisdrankfabriek op? Met jouw technisch inzicht en kennis van chemie weet je hoe de industrie in elkaar steekt en kun je chemisch onderzoek inzetten voor het maken van producten op grote schaal.

Chemisch technoloog aan het werk

Grote carrièrekansen

Bedrijven staan te springen om chemisch technologen. Met je diploma op zak ben je breed inzetbaar in de (chemische) industrie. Je werkt bijvoorbeeld met kunststoffen, voedingsmiddelen, duurzame energie of bij een waterzuivering.

Een waterzuiveringsinstallatie in het buitenland

Watertechnologie

Schoon drinkwater is een eerste levensbehoefte. In de minor International Water Technology ontwerp je een duurzame stad, waarbij waterzuivering en terugwinning belangrijk zijn. Samen met het Lectoraat IWT voer je onderzoek uit.

Studenten in het laboratorium

Zelf praktijkgericht onderzoek doen

Samen met studenten en docenten doe je onderzoek voor bedrijven in de regio. Je komt in aanraking met verschillende onderwerpen, zoals chemie, duurzaamheid, biotechnologie, materiaalkunde en procesontwerp.

Zegel Topopleiding Keuzegids 2022

Topopleiding

De opleiding Chemische Technologie is door de Keuzegids hbo 2022 beoordeeld als topopleiding. 

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Made by Saxion shampoo

Chemische Technologie maakt Saxion-shampoo voor Keuringsdienst van Waarde

Waarom zijn verzorgingsproducten bijna altijd in de aanbieding? Is de prijs dan niet gewoon te hoog? En kun je het makkelijk zelf maken? Dat is wat het tv-programma Keuringsdienst van Waarde zich afvraagt in de uitzending van donderdag 15 april. Door zelf zo’n 15 liter shampoo te maken met docent Marloes Nieuwenhuis, hopen de makers antwoord te krijgen op deze vragen.
Lees meer

Tijdens je studie

Bij de hbo-opleiding Chemische Technologie leer je hoe je producten ontwikkelt, verbetert en de kwaliteit ervan bewaakt. Ook leer je hoe het productieproces in elkaar steekt. Je onderzoekt hoe je chemische activiteiten bij de productie schoner uitvoert. Zo werk jij mee aan het maken van duurzame producten, waarbij je minder energie en grondstoffen nodig hebt.

Studie-inhoud

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het succesvol afronden van je opleiding heb je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) en kun je alle kanten op: van de chemische industrie tot de levensmiddelenindustrie. Ook kun je terecht bij bedrijven die zich bezig houden met duurzaamheid, watertechnologie, materialen en procesveiligheid. Of je gaat aan de slag bij een ingenieurs- of adviesbureau. Kansen genoeg!

Jouw toekomst
Chemische installatie
Marjolein Stuurman, student Chemische Technologie

De kleinschaligheid van de opleiding is een voordeel, je bent absoluut geen nummer!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen