Student in proceshal opleiding Chemische Technologie Saxion

​Ontwikkel de fabriek van de toekomst!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Hoe draag jij je steentje bij aan een betere toekomst? Tijdens de studie Chemische Technologie ben je bezig processen innovatief en duurzaam te maken. Met je interesse in scheikunde, natuurkunde, duurzaamheid en technologie ben jij de spin in het web bij nieuwe onderzoeken en innovaties. Je werkt bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van duurzame energie en recycling. Hbo Chemische Technologie geeft je de mogelijkheid tot veel verschillende banen.

Chemisch technoloog aan het werk - opleiding Chemische Technologie Saxion

Grote carrièrekansen

Bedrijven staan te springen om chemisch technologen. Met een diploma Chemische Technologie ben je breed inzetbaar in de (chemische) industrie. Je werkt bijvoorbeeld met kunststoffen, voedingsmiddelen, duurzame energie of bij een waterzuivering.

Een waterzuiveringsinstallatie in het buitenland - opleiding Chemische Technologie Saxion

Watertechnologie

Schoon drinkwater is een eerste levensbehoefte. In de minor International Water Technology van Chemische Technologie ontwerp je een duurzame stad, waarbij waterzuivering en terugwinning belangrijk zijn. Samen met het Lectoraat IWT voer je een onderzoek uit.

Studenten in het laboratorium - opleiding Chemische Technologie Saxion

Zelf praktijkgericht onderzoek doen

Samen met studenten en docenten van Chemische Technologie doe je onderzoek voor bedrijven in de regio. Je komt in aanraking met verschillende onderwerpen, zoals chemie, duurzaamheid, biotechnologie, materiaalkunde en procesontwerp.

Hbo top opleiding 2024.jpg

Topopleiding

De opleiding Chemische Technologie is door de Keuzegids hbo 2024 beoordeeld als topopleiding. 

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Made by Saxion shampoo - opleiding Chemische Technologie Saxion

Chemische Technologie maakt Saxion-shampoo voor Keuringsdienst van Waarde

Waarom zijn verzorgingsproducten bijna altijd in de aanbieding? Is de prijs dan niet gewoon te hoog? En kun je het makkelijk zelf maken? Dat is wat het tv-programma Keuringsdienst van Waarde zich afvraagt in de uitzending van donderdag 15 april. Door zelf zo’n 15 liter shampoo te maken met docent Marloes Nieuwenhuis, hopen de makers antwoord te krijgen op deze vragen.
Lees meer

Tijdens je studie Chemische Technologie

Bij de hbo-opleiding Chemische Technologie leer je hoe je producten ontwikkelt, verbetert en de kwaliteit ervan bewaakt. Ook leer je hoe het productieproces in elkaar steekt. Je onderzoekt hoe je chemische activiteiten bij de productie schoner uitvoert. Zo werk jij mee aan het maken van duurzame producten, waarbij je minder energie en grondstoffen nodig hebt.

Studie-inhoud

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie Chemische Technologie

Na het succesvol afronden van de opleiding Chemische Technologie heb je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) en kun je alle kanten op: van de chemische industrie tot de levensmiddelenindustrie. Ook kun je terecht bij bedrijven die zich bezig houden met duurzaamheid, watertechnologie, materialen en procesveiligheid. Of je gaat aan de slag bij een ingenieurs- of adviesbureau. Kansen genoeg!

Jouw toekomst
Chemische installatie - opleiding Chemische Technologie Saxion
Marjolein Stuurman, student Chemische Technologie - opleiding Chemische Technologie Saxion

De kleinschaligheid van de opleiding is een voordeel, je bent absoluut geen nummer!

Lees de ervaring Alle ervaringen

PRAPP: Doe de studiekeuzetest!

Misschien lijkt de hbo-opleiding Chemische Technologie je wel wat, maar twijfel je nog. Heb jij interesse in exacte vakken zoals scheikunde, natuurkunde en/of biologie, maar vind je het moeilijk om te bepalen welke studie nu echt bij jou past?

Doe dan de PRAPP-studiekeuzetest van exactwatjezoekt.nl!

Doe de test
Exactwatjezoekt studiekeuzetest PRAPP.jpeg

Gerelateerde opleidingen